kapat

12.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Bu ne olmayacak bir şey yarabbi"
Kapatılan RP'nin yasaklı lideri Necmettin Erbakan, dün de çeşitli illerden gelen heyetleri kabul etti ve "geçmiş olsun" kabullerini rutin hale getirmeye başladı.

Erbakan, kendisini savunan konuşmasında NASA'dan örnekler verip, bazı bilgisayar proğramlarının "İnsanı uçurur" hale getirdiğini söyledi. Erbakan, "Hangi partinin lideri olursa olsun bu kitleyi kavgaya, dövüşe düşürür mü? Bu ne olmayacak şey yarabbi. İnsanın feryat edesi geliyor. Nasıl olur yarabbi?" diye isyan etti.

"Hatalarda yanlışlıklar da olabilir. Hatadan dönmek fazilettir" diyen Erbakan, milletvekillerini TCK'nın 312'nci maddesinde değişiklik yapmak için Meclis'i olağanüstü toplamaya çağırdı.

Erbakan, "Dinlenmekte olan milletvekillerimizin iki saat mesaiye gelmesi bir değişiklik olur. Bu maddenin değiştirilmesi, 141, 142 ve 163. maddelerin kaldırılması gibi şerefli bir görev olur" dedi.

Erbakan, yargılanmasına neden olan kaset için "Bir kaset hazırlanmış. Kim hazırlamış, ne maksatla hazırlamış, nerede hazırlamış, nasıl hazırlamış belli değil. Böyle bir kasetle gelen Savcı Bey'e Hakim Bey'in 'Bu kaset nerede, nasıl hazırlanmış' diye sorması gerekmektedir. 'Bingöl'de MGV merkezinde bir arama yapmıştık. Kaseti orada bulduk' diyorlar. Aramanın tutanaklarında böyle bir kaset yok. Hakimler önlerinde yığılan dosya sayısının çokluğu nedeniyle dosyaları incelemeye bile vakit bulamıyorlar" dedi. Erbakan kasetlerin delil olamayacağını da söyledi.

NASA BİLE YAPMAZ
Kasetten ses teşhisinin mümkün olmadığını, NASA'nın bile 10 yıl çalışmasına rağmen sesi teşhis edecek cihaz yapamadığını öne süren Erbakan, "Bugün öyle programlar var ki, mesela buradan uçarak kapıya çıkmak istiyorum. O programı kullanarak bu görüntüyü hemen oluşturabiliyoruz" diyerek örnek verdi.

Fatma CAN

DOSYASI DGM'DE
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nin kapatılan RP'nin lideri Erbakan'ın bir yıllık hapis cezasının onanmasına ilişkin Yargıtay ilamı ile dava dosyasını Diyarbakır DGM'ye gönderdi. Savcılık ilamı Erbakan'a tebliğ edecek. Erbakan'ın avukatları tebligat tarihinden itibaren bir ay içinde karar düzeltme isteminde bulunabilecekler.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır