kapat

12.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çetebaşı yakalandı suiistimal arttı
Alaattİn Çakıcı, Sedat Peker, Ayvaz Korkmaz, Nuri Ergin ve benzeri çete liderlerinin yakalanıp cezaevlerine konulmasıyla birlikte işbirlikçi gardiyanların sayısı hızla arttı.

Bayrampaşa Kapalı Cezaevi'nden Sunay Özmen bu konuda iddialı açıklamalarda bulunuyor. Özmen, mahkumlara illegal malzemeleri temin eden bazı infaz koruma memurlarının özellikle 1993'ten sonra görülmeye başlandığını aktarıyor. Bu tarihin ünlü çete mensuplarının içeriye tıkılmasıyla aynı döneme denk gelmesi Özmen'in iddialarına gerçeklik kazandırıyor.

Bu sayılarda daha önceki dönemlere göre yüzde 60 oranında bir artış gözleniyor. Çete liderlerinin yakalanmasıyla birlikte silah ve uyuşturucu trafiğinin sıklaşıyor. Kartal Özel Tip Cezaevi'nde infaz koruma memuru olan Fehimdar Özgür, "Eğitimsiz memurun çeteye kanması çok kolay. Sorunu halletmek için eğitim ve yüksek maaş şart" diyor.

Uyuşturucu maddelerinin cezaevine girişinde ise gardiyanlar iki rol oynuyor. Birincisinde, mahkum ziyaretçileri tarafından zula edilerek getirilen malların içeri sokulmasına göz yumuyorlar. İkincisinde ise kendileri kuryelik yapıyorlar. Paşakapısı Cezaevi'nde görev yapan İlhan Dalkılıç ile Murat Dikbaş bunlardan sadece birkaçı. Dikbaş ve Dalkılıç 1997'nin Ekim ayında cezaevine esrar sokarken suçüstü yakalanmıştı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır