kapat

12.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sıcak tatil getirdi
Meteoroloji'nin tahminleri, Durmuş'un Gümüşhane gezisiyle birleşince, hükümet Perşembe ve Cuma günlerinin kamu kuruluşlarına tatil olmasını kararlaştırdı

Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde incelemelerini sürdürürken hava sıcaklığının 41 derece olduğunu öğrenince, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ı aradı. Ardından Bakan Durmuş, Özkan'ın, hava sıcaklıklarının 38 derecenin üzerine çıkması halinde Bakanlar Kurulu kararıyla tüm ülkede resmi kurum ve kuruluşların önümüzdeki Perşembe ve Cuma günlerinin tatil edilebileceğini söylediğini aktardı. Bakan Durmuş, "Hava sıcaklığı şu anda 41 derece. Perşembe ve Cuma günleri artması bekleniyor. Bu durumda, iki gün tatil ilan edilebilir" dedi.

ECEVİT HAK VERDİ
Bunun üzerine harekete geçen hükümet, kamu kuruluşları için tatil kararını verdi. Başbakan Bülent Ecevit, aşırı sıcaklar nedeniyle Perşembe ve Cuma günlerinin tüm kamu kuruluşlarında tatil ilan edilmesini kararlaştırdıklarını bildirdi.Başbakan Ecevit, Başbakanlıktan ayrılırken gazetecilerin konuya ilişkin soruları üzerine şunları söyledi: "Sağlık Bakanlığı'nın o yönde başvurusu var. Biz de uygun bulduk. Sıcaklıkların daha da artması bekleniyor. Bunun için iki gün Perşembe ve Cuma günleri tatil olacak. Cumartesi ve Pazar ile birleşmiş olacak."Bir soru üzerine, Bakanlar Kurulu toplantısının bir gün önceye alınmasının da aşırı sıcaktan kaynaklandığını belirten Ecevit, Başbakanlık'tan ayrılmadan önce Meteoroloji'den sorumlu Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu, beraberindeki bazı bürokratlarla, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile görüştü. Mirzaoğlu, Başbakan Yardımcısı Özkan'a önümüzdeki günler için elde edilen meteorolojik ihbarlar konusunda bilgi verdiğini söyledi.

SİESTA GENELGESİ DE ÇIKTI
Sağlık Bakanlığı, son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle, Valiliklere "siesta" genelgesi gönderdi. Genelgede, mesai saatlerinin hava sıcaklıklarına göre, ayarlanması istendi. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Sefer Aycan'ın imzasıyla, tüm Valiliklere gönderilen 11.7.2000 tarih ve 9970 sayılı genelgede, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin ciddi sağlık sorunlarına yol açtığı belirtilerek, kalp, solunum yolu hastaları ile yaşlı, hamile kadınlar ve çocuklar için risk oluşturduğu belirtildi.

Nevin BİLGİN - Fatih ATİK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır