kapat

12.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İnternet Kasım ayında hızlanıyor
Ses ve data iletişimi için Anatolia-1 uydusunu kiralayan Türk Telekom, internet ulaşımını ve servisini hızlandırmayı amaçlıyor

Türk Telekom, Amerikan şirketi Hughes tarafından üretilen ve Kalitel tarafından pazarlanan Anatolia-1 uydusunun işletimine ortak oldu. Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Türk Telekom Genel Müdürü İbrahim Hakkı Alptürk, Endonezya için üretilen Anatolia-1 uydusunun işletimine, 10 Haziran'da imzalanan anlaşma gereği ortak olduklarını söyledi. Yeni uydunun ses ve data haberleşmesini sağlayacağını özellikle internet servislerini destekleyeceğini belirten Alptürk, radyo ve televizyon yayınlarının da sağlanacağını ifade etti.

Anatolia-1 uydusunun bir yıllık kirasının 2 milyar 890 bin dolar olduğunu belirten Alptürk, Türk Telekom'a tahsis edilen transponderlerin kiralanmasından elde edilecek 4.5 milyon dolara kadar olan gelirin yüzde 7'sini, 4.5 ile 12 milyon dolara kadar olan gelirin yüzde 17.5'ini, 12 milyon doların üstündeki gelirin ise yüzde 29'unu Türk Telekom'un alacağını söyledi. Uydu, Kasım ayında aktif hale getirilecek.

Kapsama alanı Avrupa, Orta Asya, Türkiye ve Afrika'nın önemli bir bölümü olan uydunun yurtdışı pazarlamasını Kalitel, yurtiçi pazarlamasını da Türk Telekom'un yapacak.

Anatolia-1 uydusunun ömrünün 10-11 yıl olduğunu ifade eden Alptürk, Türkiye'ye uzayda tahsis edilen yörüngenin 1.5 yıl içinde doldurulması gerektiğini aksi takdirde Türkiye'nin, bu yörüngenin kullanım hakkını kaybedeceğini anlattı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır