kapat

12.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Oral: Yarı yıl zammı yakında açıklanacak
Sümer Oral, memur maaşlarına yapılacak ikinci yarı yıl zammının çok yakında açıklanacağını belirterek oranın ekonomik programa göre belirleneceğini söyledi

Medya mensuplarıyla, DMO Lokali'nde bir sohbet toplantısı düzenleyen Maliye Bakanı Oral, memur maaşlarına yapılacak ikinci yarı yıl zammının çok yakında açıklanacağını belirtti. Bakanlar Kurulu'nun, uygulanan ekonomik programı da dikkate alarak bir oran belirleyeceğini kaydeden Oral, Temmuz zammının önceki zamlarda olduğu gibi katsayı artışı yoluyla gerçekleştirileceğini vurguladı.

Toplantıda, deprem vergilerinin bu yıl biteceğine de değinen Maliye Bakanı Sümer Oral, ''Bu vergiler, 2000 yılıyla sınırlı olan vergilerdir'' dedi. Ekonomik programın, önümüzdeki günlerde yeni yapısal değişikliklerle takviye edileceğini vurgulayan Oral, geçmişten gelen vergi alacakları tutarını ise 5.2 katrilyon lira olarak açıkladı.

Taviz yok
Toplantıda vergi denetimleri ve vergide mekanizasyona ağırlık verdiklerini de kaydeden Maliye Bakanı, son dönemde turizmin yoğun olduğu yörelerde KDV'ye dönük özel uygulamalar içine girdiklerini bildirdi. Ekonomik programın da tavizsiz uygulanmaya çalışıldığına işaret eden Bakan Oral, olumlu gelişmeleri devam ettirmek için de sürekli nabız tuttuklarını ifade etti. Ekonomik programa, içeride olduğu gibi dışarıda da olumlu bakıldığını anlatan Oral, "Bu programın temelinde Türkiye'nin ekonomik ve mali dengelerini oluşturması var. Bu oluşturulmadığı ve enflasyon yüzde 10'un altına çekilmediği sürece, uzun vadede hiç bir şey olmaz. Bu programın sonucunda da dengeler kalıcı hale gelecek. '' dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır