kapat

12.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Wall Street'te Türk Lokumu
Turkcell hisseleri Mehmet Emin Karamehmet'in çaldığı gongla New York Borsası'nda işlem görmeye başladı. Hisseler Wall Street'te yüzde 3 primli işlem gördü

Turkcell'in patronu Karamehmet ve New York Borsası Başkanı Richard Grosso, seans öncesinde Wall Street'in önünde oluşturulan Türk standında halay çektiler

Turkcell dün Çukurova Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet'in çaldığı gongla New York Borsası'nda işlem görmeye başladı. Hisseler, New York Borsası'nda, ADR (Amerikan depozito belgesi) başına 18 dolardan işlem görmeye başladı. Hisselerin satışa sunulmasından yarım saat sonra, ADR fiyatı 18.15 dolara çıktı. 1 ADR'ın içerisinde, 250 Turkcell hissesi bulunuyor. Bu fiyat üzerinden bir Turkcell hissesi 45 bin liradan işlem görmüş oldu. New York Borsası'nda 96 milyon lot, Turkcell hisse senedi işlem görecek. Turkcell'de ilk gün saat 18:00 itibariyle yaklaşık 150 milyon dolarlık işlem gerçekleştirildi.

Turkcell'in ilk işlem gününde New York Borsası yüzde 1.1 yükseldi. Turkcell'inde dahil olacağı Dow Jones Telekom Endeksi ise yüzde 0.82 geriledi. Genel olarak faiz artırımının olmayacağına dair yorumlar ve şirketlerin kar beklentileri New York Borsası'nı canlı tuttu.

Borsanın açılışından önce, Mehmet Emin Karamehmet ve Turkcell yöneticileri ile New York Borsası Başkanı Richard Grosso kahvaltıda biraraya geldiler. Grosso, Mehmet Emin Karamehmet'e günün anısına New York Borsası'nın amblemi olan bir boğa heykelciği ile Turkcell'in kote edilmesini sembolize eden çerçeveli büyük boy sertifika verdi. Karamehmet ise Borsa başkanına, bir çini tabak hediye etti.

TARİHİ AN
Grosso, törende yaptığı konuşmada, Turkcell'in New York borsasına kote olan ilk Türk firması olduğunu anımsattı ve "tarihi bir an" dedi. Kuruluşun 21. yüzyıla yönelik büyük başarı vaat ettiğinin altını çizen ve Turkcell'in dünyanın 400 büyük şirketi arasında yer aldığını vurgulayan Grosso, Turkcell ile New York Borsası arasında bugün başlayan ortaklığın, hayırlı olması temennisinde bulundu. Turkcell'in potansiyeli olan ve performansı yüksek bir şirket olduğunu belirten Grosso, Turkcell hisselerinin en düşük fiyatının, bugünkü başlangıç fiyatı olmasını ve hisse değerlerinin bundan sonra sürekli artması dileğinde bulundu.

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet ise Turkcell'in başarısına katkıda bulunanlara teşekkür etti, kurum ile New York Borsası arasında verimli işbirliği temennisinde bulundu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır