kapat

12.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
3'üncü sır yalanı
Hıristiyanlığın Üçüncü Sırrı Katolik dünyasının yıkılışıyla ilgiliydi. 3'üncü sırrın metnini gördüğünü söyleyen Belçikalı bir rahip, "gerçek sır bu değil" iddiasını ortaya attı

Papa suikastı tetikçisi Mehmet Ali Ağca'nın önceki gün çıkarıldığı mahkemede Vatikan'a karşı savaş başlatması İtalya'da tartışmalara yol açtı. Vatikan'ın Fatima'nın 3'üncü sırrı konusunda yalan söylediğini belirten Ağca, gerçek sırrın "Vatikan'ın dinden uzaklaşıp, kardinallerin birbiriyle savaşması olduğunu söyledi. Ağca'yı destekleyen bir açıklama da Belçikalı bir rahipten geldi. Gelenekçi Katolik Hareketi'nin kurucusu Rahip Gommar A. De Pauw, 1962-65 arasında toplanan 2'nci Vatikan Ekümenik Konseyi'nde Üçüncü Sır'rın yazılı bir kopyasının kendisine gösterildiğini söyledi. Konsey'e danışman olarak katılan Pauw'a göre, 3'üncü Sırrın yeraldığı 27 sayfalık evraklarda, Katolik Kilisesi'nin çöküşü ifadesi yer alıyordu. Ancak kilise bunu hiçbir zaman kabul etmeyecekti.

"VATİKAN SUİKASTI ÖRTTÜ"
Vatikan'a göre ise, Hz. Meryem'in Portekizli 3 çocuğa verdiği sırlardan 3'üncüsü Papa'nın Ağca tarafından suikasta uğramasıydı. Papa suikastını soruşturan İtalyan savcıdan da ilginç açıklamalar geldi. Savcı Rosairo Priore, Ağca'nın; Papa suikastı sorumlularının Vatikan içinde olabileceği tezine destek verdi. Priore, Ağca'nın "Papa suikastı Vatikan'ın içinde kararlaştırıldı" sözlerinin saçma olmadığını söyledi. "Ağca'nın açıklamaları belli mesajlar içeriyor" diyen Priore, Papa suikastı soruşturmasında Vatikan bağlantısının çıktığını ancak Vatikan'ın soruşturmalarda kolaylık göstermediğini vurguladı.

"AĞCA SIRRI ÇOK İYİ BİLİYORDU"
Öte yandan Ağca, ağabeyi Adnan aracılığıyla dün açıklamalar yaptı. 3'üncü Sır ile ilgili sadece Vatikan'ı değil, İtalyan avukatı Marina Magistrelli'yi de suçladı. Ağca'ya göre, Magistrelli 8 yıl boyunca Vatikan adına kendisinden intikam almaya çalıştı. Ağca, 1997-98 yıllarında Ancona bölgesi piskoposunun kendisini her hafta ziyaret ettiğini ve Vatikan'dan mesajlar getirdiğini bildirdi. Ayrıca Ancona piskoposu, Fatima'nın 3'üncü Sırrı'nın hayatta kalan tek sahibi Portekizli rahibe Lucia'dan mesajlar getirdiğini, Magistrelli'nin de bunları bildiğini öne sürdü.

Yasemin TAŞKIN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır