kapat

12.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Harry Potter'ı sadece biz Türkler sevmedik
Harry Potter'ın son kitabı için binlerce insan kitapçıların önünde sabahlarken, Türkiye'de basılan 11 bin kitabın 7 bini elde kaldı

J.K. Rowling'in yarattığı Harry Potter adlı çocuk kitapları, tüm dünyada tam anlamıyla bağımlılık yarattı. Binlerce insan, Harry Potter'ın dördüncü kitabını alabilmek için kitapçı önlerinde sabahlıyor. Türkiye'de ise serinin ilk kitabı Harry Potter ve Büyülü Taş 1999 kasımında Dost Yayınevi tarafından basıldı. Ancak 11 bin kopyanın sadece 4 bin kadarı satılabildi. Kitabın basılması için gerekli işlemler tamamlandığı takdirde Türk okuyucular, ikinci Harry Potter'a en erken Ocak 2001'de kavuşacak.

35 MİLYON SATTI
FORBES dergisinin hazırladığı "Dünyanın en güçlü insanları" listesinde 25'inci sıraya yerleşen 34 yaşındaki yazar J.K. Rowling, bir tren yolculuğunda yarattığı Harry Potter adlı kahraman sayesinde 720 milyon dolarlık bir servetin sahibi oldu. 35 ayrı dilde basılan kitap, 35 milyon adet sattı. Dizinin son kitabı daha piyasaya sürülmeden İnternet üzerinden online kitap satan Amazon.com'a tam 600 bin sipariş verildi.

"BİZE ÇOK UZAK"
KİTABI Türkiye'ye getiren Dost Yayınevi'nin Genel Yayın Koordinatörü Ali Karabayram, Harry Potter'ın bizde fazla ilgi görmemesini, kültür farkına bağlıyor. Harry Potter'da Paskalya ve Cadılar Bayramı gibi tamamıyla Hıristiyan ve Anglo-Sakson kültürüne ait ögelerin çocuk gözüyle hicvedildiğini hatırlatan Karabayram, "Bunların Türk kültür yapısı içinde bire bir karşılığı olmadığı için kitap ilgi görmüyor" diyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır