kapat

05.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
FP'yi sarsan kavga
FP'de Fırat ile Nazlı Ilıcak arasındaki "ajan provokatör" tartışması, yeni boyut kazandı

ANKARA- FP'de İstanbul Milletvekili Nazlı Ilıcak ile Adıyaman Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat arasında başlayan kavga, dün partiyi sarsacak boyutlara ulaştı. Nazlı Ilıcak, grup toplantısında, kendisine "ajan provokatör" diyen Dengir Fırat'a, dün Yeni Şafak'taki köşesinde "yontulmamış çakıl taşı" karşılığını verdi. Ilıcak'ın cevabı tartışmayı iyice tırmandırdı.

ILICAK'IN YAZISI
Ilıcak dünkü "Çakıl Taşı" başlıklı köşe yazısında, "Elimden geldiği kadar bu özgürlük ve hukuk mücadelesine yardımcı olmaya çalışırken ayağıma bir çakıl taşı takıldı. Adı Mir Dengir Fırat" diye yazdı. Ilıcak "Ateş olsa cürmü kadar yer yakar; lakin çakıl taşı bile ayakkabınızın içine girmişse sizi rahatsız eder" dedi.

Ilıcak'ın bu yazısına kızan Dengir Fırat ise dün SABAH'a şunları söyledi:

* DAMA TAŞI GİBİ: Bugüne kadar bütün ısrarlara rağmen konuşmadım. Konuşmamızı sızdırmadım. Dengir, birinin yüzündeki perdeyi kaldırmıştır. Bana 'ayağına dolaşan çakıl taşı' diyor. Ben, her gün birilerinin oynadığı dama taşı olmaktansa, Nazlı Hanım gibilerinin, kafasına çarpan çakıl taşı olmayı şeref kabul ederim. O taşı çarpmaya devam edeğim. Ben İstanbul sosyetesine mensup değilim. Beni kimse yontmadı, yontulmak da istemiyorum. Çakıl taşı olmayı sürdüreceğim.

* HERKESİ KULLANDI: Nazlı Hanım, bugüne kadar çok sayıda siyasetçi ile beraberdi. Özal, Demirel, Çiller, Yılmaz ile hepsiyle ilişkisi vardı. Özal döneminde, Özal'a övgüler yağdırarak, büyük teşvikler almıştır. Bugün sayın Demirel için en büyük yara İlksan'dır. Demirel'i bu hale düşüren kimdir? Çiller ile Yılmaz'la olan ilişkileri hep menfaati icabıdır. Menfaati bitince, onları suçlamaya başlamıştır.

* AJAN PROVOKATÖR: Ben inanmıyorum ama Merve Kavakçı'ya ajan diyorlar. Ama ajan provokatör demiyorlar. Sayın Demirel'in 30 yıllık birikimi var. Nazlı Ilıcak'ı da iyi bilir. Ajan provokatör lafını sıradan laf olarak kullanmamıştır. Demirel, bu lafı kullandıysa, mutlaka birtakım bilgi ve belgelere dayanarak kullanmıştır. Bu ajan provokatör kimdir? Gidip de sayın Ecevit'e 'Merve Kavakçı'yı getirmeme müsaade eder misiniz?' diyen kişidir. Bu birilerinin ajanıdır. Kimin ajanı olduğunu bilemiyorum. Kendisi de kalkıp, 'ben ajan provokatör değilim' diyemiyor. Kendisini gidip İbrahim Şahin'den, Mehmet Ağar'dan sormamızı istiyor.

* TEHLİKELİ KADIN: Sürekli belli kişileri kışkırtıyor. Ama ona cevap verilmiyor. Gidip FP'ye yöneliyorlar. Parti için tehlikeli bir kadın. FP'ye hasbelkader milletvekili olmuştur. Nazlı'dan korkulması lazım.

Ali Ekber ERTÜRK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır