|
Çömlek kebabı
Malzemesi:
* 1 kg. kuşbaşı koyun eti
* 4 çorba kaşığı margarin
* 15 adet arpacık soğan
* 10 adet taze fasulye
* 1 adet patlıcan
* 1 adet patates
* 1 adet havuç
* 3 büyük domates
* 10 adet bamya
* 2 dolmalık biber
* 1 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı tuz.
|
HAZIRLANIŞI:
Fasulyeleri ayıklayıp ortadan ikiye bölün. Havuçları kazıyıp parmak kalınlığında doğrayın. Patlıcanları dörde bölüp ortadan kesin. Soğanların kabuklarını soyun. Dolmalık biberin tohumlarını çıkarıp dörde bölün. Patatesleri soyup ceviz büyüklüğünde doğrayın. Bamyaları ayıklayın. Domatesleri halka halka dilimleyin. Bir toprak tencereye (güvece) önce etleri, sonra sırasıyla domateslerin yarısını, fasulyeleri, havuçları, patlıcanları, soğanları, domateslerin kalan yarısını, biberleri, patatesleri, en üste bamyaları döşeyin. Tuzunu atıp katıyağı parça parça aralarına koyun. Suyunu ilave edip kapağını kapatın. Orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Hiç karıştırmadan sofraya getirip sıcak sıcak servis yapın.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|