kapat

05.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İdam nasıl kalkacak?
MHP'liler 125. madde dışında idamın kaldırılmasına karşı olmadığını söylerken ANAP "idamdan beter edecek" müebbet için yasa hazırladı

Hükümetin gündeminde bulunan idam cezasının kaldırılması konusunda dışa karşı suskunluğunu sürdüren MHP lideri Devlet Bahçeli, kurmayları aracılığıyla mesaj vermeyi tercih ediyor. MHP'li milletvekili ve bakanlar ise, Öcalan'ın mahkum olduğu TCK'nın 125'inci maddesini içeren suçlar dışında idamın kaldırılmasına karşı olmadıklarını, konunun ise referanduma götürülmesini savunuyorlar.

İdam cezasının kaldırılması konusunun hükümet programında yeralmadığını gözönünde bulunduran Bahçeli bu konu Meclise geldiği takdirde karşı çıkacak. Öcalan'ın idamının ertelenmesini, "İdam edilmedi, kan durdu" diyerek tabana anlatmaya çalışan ve idam cezasına da karşı durmayı planlayan MHP, böylece olası bir erken seçimde de, "Tek başına iktidar yapın, Apo'yu asalım" sloganını meydanlarda kullanmaya hazırlanıyor.

SELÇUK: REFERANDUM OLMAZ
Yargıtay Başkanı Sami Selçuk ise dün, ölüm cezasının Türkiye için "bir yüz karası" olduğunu belirterek, "Kaldırılması gerekir. Bilimsel konularda halkoyuna başvurulmaz" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır