kapat

05.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Umut' müdür yedi
"Umut Operasyonu"nda Mumcu'nun katil zanlısı diye açıklanan Karakuş ve Çelik'in yalan söylediklerinin ortaya çıkması, Terör ve İstihbarat Şube müdürlerinin tayinine neden oldu...

ANKARA- Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun katillerinin bulunmasına yönelik İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın başlattığı "Umut Operasyonu"ndaki skandal, iki müdürün başını yedi. Mumcu'nun katil zanlısı olarak açıklanan Yusuf Karakuş ve Abdülhamit Çelik'in söyledikleri yalanın faturası Ankara Emniyet Müdürlüğü Terör ve İstihbarat Şube müdürlerine çıktı. Ankara Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürleri görevden alınarak başka görevlere tayin edildi.

Bu konudaki ilk gelişme Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu tarafından alınan karar gereği, Ankara Emniyeti'nin başarılı Terör Şube Müdürü Cavit Çevik'in Diyarbakır'a tayini oldu.

DİYARBAKIR'A GÖNDERİLDİ
Emniyet Genel Müdürü Turan Genç'in başkanlık yaptığı Yüksek Değerlendirme Kurulu'nda ele alınan terfi listesinin ilk sırasında yer alan Çevik, 3. sınıf Emniyet Müdürlüğü'nden, 2. sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi etti. Ancak Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı olması beklenirken Diyarbakır'a gönderildi. Çevik'in 2. sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi etmesine rağmen Diyarbakır Emniyet Müdür Yardımcılığı'na tayin edilmesi, Emniyet camiasında "ödül mü, ceza mı?" tartışması yaratırken ikinci bomba tayin, İstihbarat Şubesi'nde yaşandı.

İçişleri Bakanı Tantan'ın 800 personele sahip İstihbarat Daire Başkanlığı'na çeki düzen vermesi için atadığı "Telekulak Soruşturması"nın müfettişi Kazım Abanoz, "Kudüs Savaşçıları" örgütünü çökerten İstihbarat Şube Müdürü Ömer Yılmaz'ı sınıra tayin etti. Yılmaz'ın tayini Edirne'ye çıkarken aynı şubenin iki müdür yardımcısı Sadettin İskan ve Kadir Tan ile amir konumundaki 10 personel de farklı illere gönderildi.

Ancak İstihbarat Daire Başkanlığı'nın yetiştirdiği ender teknik personelden biri olduğu belirtilen Yılmaz'ın Edirne'ye tayini son anda durduruldu ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nde başka bir daireye atanması kararlaştırıldı.

TANTAN'IN TAVRI
Polis çevrelerinden alınan bilgiye göre, Umut Operasyonu'nda kamuoyunda oluşan beklentilerin boş çıkması ve Ankara Emniyet Müdürü'nün "bizi kandırdılar" açıklaması İçişleri Bakanı Tantan'ı çok kızdırdı. Ankara Emniyet Müdürü Kemal İskender'in hem Tantan hem de Genç ile görüşerek "Benim bu arkadaşlara ihtiyacım var" dediği öğrenildi. Ancak İskender'in bu talebinin olumsuz karşılandığı belirtildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır