kapat

05.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'İdam bile verseler konuşurum'
Yargıtay 8'inci Ceza Dairesi, Ankara 1 nolu DGM tarafından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan bir yıl hapis cezasına çarptırılan, YDP (Yeniden Doğuş Partisi) eski Genel Başkanı Hasan Celal Güzel hakkındaki mahkumiyet kararını oybirliği ile onayladı.

Kayseri'de düzenlenen "İnsan hakları" mitinginde yaptığı konuşma nedeniyle mahkumiyetine karar verilen Güzel, son çare olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak "karar düzeltme" talebinde bulunacak. Güzel'in bu talebi reddedilirse, iç hukuk yolu kapanacak ve mahkumiyetini tamamlamak üzere cezaevine girecek. Güzel, İnfaz Yasası'na göre bir yıllık hapis cezasına karşılık 4 ay 24 gün cezaevinde kalacak. TCK'nın 312. maddesinden ikinci kez mahkumiyet alan Güzel, aynı maddeden daha önce de bir yıl hapis cezasına mahkum olmuş ve Ayaş Cezaevi'nde 4 ay 26 gün hapis yatmıştı.

AYNI KONUŞMAYI YAPACAK
"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan aldığı bir yıllık mahkumiyet kararı Yargıtay'ca onanan, YDP eski Genel Başkanı Hasan Celal Güzel, mahkumiyetine neden olan konuşmayı bugün düzenleyeceği basın toplantısında yeniden yapacağını söyledi. Türkiye'de demokrasinin bulunmadığını ileri süren ve kendisini "demokrasi savaşçısı" olarak tanımlayan Hasan Celal Güzel, "Türkiye demokrasiye geçene kadar konuşmaya devam edeceğim. İsterlerse idam versinler umurumda bile değil" dedi.

"ANILARA DEVAM EDECEĞİM"
"Olağanüstü hukuk yolu" olarak bilinen "karar düzeltme" hakkını, reddedileceğini bildiği halde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yapacağı başvuru için gerekli gördüğünü söyleyen Güzel, şunları söyledi: " Daha önce kaldığım Ayaş Cezaevi'ne alıştım. Herhalde yine aynı cezaevinde yatarım. 4 ay 26 günlük sürede, anılarımı yazmaya devam edeceğim."

Ersin BAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır