kapat

05.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hoca patron mu oldu
Erbakan'ın gözağrısı olan TÜMOSAN'ı, Hoca adına başdanışmanının aldığı iddia edildi

Tarih, 23 Haziran 1976. MC Hükümeti'nde Başbakan Yardımcısı olan MSP lideri Necmettin Erbakan, Konya'da önemli bir fabrikanın temelini atıyor. 1981'de, dönemin Devlet Başkanı Kenan Evren tarafından hizmete açılan Türk Motor Sanayii A.Ş. 100 milyon lira sermayeyle kurulur, kısa sürede motor ve traktör üretiminde söz sahibi olur.

25 YIL SONRA
... Ve tarih 3 Mayıs 2000, TÜMOSAN özelleştiriliyor. TÜMOSAN'ı, 55.5 milyon dolar ödeyerek alan fabrikanın ilk Genel Müdürü, Erbakan Hoca'nın Başdanışmanı Sedat Çelikdoğan'ın başında bulunduğu "OSTİM Yatırım"... Resmi kayıtlara göre fabrikayı bu şirket alırken, olayın perde arkasında Erbakan Ailesi olduğu iddiası konuşuluyor.

Erbakan Hoca'nın bu tür ticari ilişkilerde "çok güvendiği" dostları adına işlem yaptırdığı biliniyor. Daha önce de dünyaca ünlü Abbate Gömlekleri'nin, bir aile dostu üzerinden Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan tarafından 2 milyon dolara alındığı öne sürülmüştü.

KOMBASSAN PES ETTİ
Yılda, tek vardiyada 25 bin motor, 15 bin traktör üretimi kapasiteli TÜMOSAN, 18 Ağustos 1998'de özelleştirme kapsamına alındı. Fabrikanın geçtiğimiz günlerde yapılan ihalesinde, 32.2 milyon dolar teklif veren Kombassan ilk turda elendi.

Fabrikayı Erbakan adına aldığı öne sürülen Sedat Çelikdoğan "Bu ticari bir olaydır ve Erbakan Hoca'yla bir ilgisi yok. Fabrikayı, OSTİM'deki KOBİ'lere destek olması amacıyla aldık" dedi. Çelikdoğan, "Hoca'yla görüşüyor musunuz?" sorumuza da "Çağırdığı zaman gider görüşürüz. Daha çok ticari konularda görüşürüz" yanıtı verdi.

Ali Ekber ERTÜRK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır