kapat

05.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Namus uğruna bebeğini boğdu
Üç kişinin tecavüzüne uğrayan ve doğurduğu bebeğini boğarak öldüren Sevda Demirtaş çıktığı mahkemede, "Namusumu temizledim" dedi.

İstanbul'da yaşamak kolay değildi elbette. Bu yabancı kentin geçim sorunu, tüm ağırlığı ile Demirtaş alesinin de sırtına binmişti. Evin genç kızı Sevda da bu yükün ağırlığını sırtında hissediyordu. Yapabileceği en kolay iş bir konfeksiyon atölyesinde çalışmaktı, O da öyle yapmış, Şirinevler'de bir konfeksiyon atölyesinde çalışmaya başlamıştı. Ancak kazandığı para yine de yetmiyordu. Daha fazla para kazanmak için çalıştığı işyerinde gece mesailerine kalmaya başladı. Çalışmaktan sıkılmıyordu ancak gece geç saatlerde eve dönmek yok muydu? İşin en zor yanı buydu.

SESİNİ DUYURAMADI
Yine bir gece eve dönerken her zaman önünden geçmek zorunda kaldığı inşaattan çıkan tanımadığı üç kişi yolunu kesti. Genç kızı çekiştirmeye başladılar. Tüm çabasına rağmen gücü yetmedi karşısına çıkan üç tinerciye. İnşaatın en tenha yerine götürülen genç kıza tecavüz edilirken, sesini kimselere duyuramadı. Perişan bir şekilde evine gelen Sevda'nın yaşadıklarını ailesine anlatacak ne gücü vardı ne de cesareti. Genç kız, yaşadığı kabusu unutmak istediği günlerde, "hamile" olduğunu öğrenince bir kez daha yıkıldı. Evden uzaklaşmanın çaresini arayan genç kız soluğu İzmir'de akrabalarının yanında aldı. Bebeği dünyaya getirmek istemiyordu ancak yapacak bir şeyi de yoktu. Sonunda bebeği dünyaya getirdi ve birkaç gün sonra da bebeğiyle birlikte İstanbul'a, Şirinevler'deki evlerine geri döndü.

3 GÜN SAKLAYABİLDİ
Bebeği babasından sır gibi saklamaya kararlıydı. Bu yüzden minik yavruyu balkonda bakmaya başladı. Ancak bu kabusa sadece 3 gün dayanabildi. Geçirdiği bir kriz anında, ağlayan yavrusunu yüzüne kapattığı yastıkla sonsuza dek susturdu. Şimdi sıra cesetten kurtulmaya gelmişti. Sonunda Ataköy'de boş bir araziye gömmeye karar verdi bebeğin cesedini. Son ana kadar hiçbir şeyini anlatmayan genç kadın, sonunda olanları annesine anlattı. Birlikte götürdüler minik cesedi. Ama işler bu kez yolunda gitmedi ve devriye gezen polis ekiplerine yakalandılar.

Bakırköy Adliyesi'ne çıkarılan Demirtaş, "Sinir hastasıyım. Kriz geldi. İlacımı bulamayınca yanımdaki yastıkla boğdum. Ben namusumu temizledim" diyerek kendini savundu. Demirtaş hakkında "Namus temizlemek saiki ile bebeğini boğarak öldürmek" suçundan 5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

PERİHAN YILDIZ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır