kapat

05.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Onu yıkan ikram
Kötü kaderi paylaşan acılı anne-babalar Sapanca'da and içti: "Sonuna dek savaş!"

Boray Uras'ı Sapanca'da gözyaşartıcı bir buluşma bekliyordu. Bağdat'taki kazada kızıyla birlikte hayatını kaybeder Erdem Celasun'un anne-babası, orada, bir kır gazinosunda "Cesur Yürek"i bekliyordu. Boray Bey bu dramatik buluşmayı şöyle anlattı: "Arzu ve Salih Celasun'la kucaklaştık, dakikalarca gözyaşı döktük. Ellerinde küçük bir paket vardı. Bana Selin ve Erdem'in vefatlarının 40'ıncı gününde okutulan mevlitin helvasını getirmişlerdi.

O buluşma sırasında hayatımın en hazin, fakat aynı zamanda en anlamlı anlarını yaşadım. Aynı kaderi paylaşmış iki ailenin hem üzüntüleri, hem de trafik canavarını alt etme konusundaki kesin kararlılıkları, aynı noktada kesişiyordu. Celasunlar'dan aldığım destek, beni daha

da hızlandırdı, içimi inanç kapladı. Bolu Koru Motel'de geçirdiğim gece de benim açımdan çok hüzün vericiydi. Çünkü aylar önce sevgili kızım Selin ile bu motelde kalmak için program yapmıştık. Selin, Bolu'daki bu güzel motelde, doğanın kucağında ve benimle başbaşa birkaç gün geçirmeyi çok istemişti. Sözleşmiştik. Ama işlerimin yoğunluğu yüzünden bunu gerçekleştirememiştik. Koru Motel'de Selin'siz, tek başıma geçirdiğim gece boyunca göz pınarlarımdaki yaşlar kurumadı. İçimi bir pişmanlık duygusu kapladı. Bu güzel beraberliğe vakit ayıramadığım için kendi kendimi kolay affetmeyeceğim. "

MESAJ MORALİ
Boray Uras'a yağmur gibi yağan destek mesajları, SABAH-İSTANBUL'un telefonlarını, fakslarını kilitliyordu. Bu mesajları yolculuk boyunca her sabah, Boray Uras'a biz ulaştırdık. Mesajları okurken daima gözlerinin içi güldü; gördüğü destek ona güç ve moral verdi. Başkente ulaşmak konusunda Boray Uras'ın hızının ve hırsının sürekli artmasında ve doruğa tırmanmasında hiç kuşkusuz, bizim ulaştırdığımız bu mesajların belirleyici rolü oldu.

GELİN ODASI
"Cesur Yürek", Gebze'de, bir benzin istasyonuna bitişik düğün salonunda misafir edildi. Ona gelin odasını verdiler. Sabah uyandığımız zaman, Boray Bey'i biraz durgun, hatta üzgün gördük. Bunun nedenini sorduk, anlattı:

"Gece, gelin odasında uyurken gözlerimin önüne Selin'im geldi. Onu, üzerinde bembeyaz gelinlikle, bir kuğu gibi hayal ettim. Sonra Selin'imin asla gelin olamayacağı gerçeği, yüzüme şamar gibi çarptı. Bu yüzden çok sarsıldım. Geceyi derin ve elem dolu düşünceler, karışık duygular arasında geçirdim. Ama merak etmeyin; içimdeki inanç ve azim bu anılarla ve düşüncelerle daha da büyüdü. Adımların bundan sonra daha da hızlanacak."

İlgi katlanarak çoğaldı, çoğaldıkça Boray Bey daha yoğun, daha bol moral depoladı. Uzun yürüyüş sırasında otomobiller, kamyonlar, TIR'lar yanında duruyor, insanlar iniyor, Boray Bey'e sarılıyor, öpüyor, kutluyor, başarılar diliyordu. Boray Uras gördü ki, başkente göğüs kafesinin içerisinde sadece kendi yüreğiyle değil, milyonların yüreğini taşıyarak yürüyor. Bunu bir kez daha kesinlikle saptadı; kendisine güveni iyice pekişti.

"Cesur Yürek"in hedefe bir an önce varabilmek için banyo yapmaya bile vakit ayıramadığını, ilk banyosunu, coşkulu ve hararetli şekilde karşılandığı İzmit'te, gecelediği otelde yapabildiğini belirtelim. Bu arada İzmit'te aralarında milletvekillerinin, parti il yöneticilerinin de bulunduğu kalabalık karşılamacı grubunun verdiği desteğin, Boray Uras'ı çok mutlu ettiğinin altını da çizmeliyiz.

CANAVARLAR!
Yürüyüşünün ilerleyen günlerinde kendisine destek artıyordu artmasına; ama bazı kendini bilmezler de eksik olmuyordu. Boray Uras, bu konudaki üzüntüsünü bizimle dertleşirken şöyle dile getirdi:

"Bazıları araçlarıyla yanımdan geçerken bana yakışıksız sözler söylediler. Hatta bir mola anında yanıma gelen kamyon şöförü, yeni Trafik Yasası'nın çıkmasının rüşveti arttırmaktan başka işe yaramayacağını, bu eylemimle şöförlere kötülük yaptığımı öne sürdü. Bunlar elbette ki trafik teröristlerinin, canavarların bahaneleri. Hiçbir engelin beni yolumdan ve davamdan döndüremeyeceğini hepsi kafalarına gayet iyi sokmalı."

Ve "Cesur Yürek" Ankara sınırına tam planlandığı gibi, 21 günde ulaştı. İl sınırında karşılanması görkemli oldu. Artık sıra "misyon"un yerine getirilmesine, Meclis'in dikkatinin trafik terörüne çekilmesine gelmişti. Bu da başarılacaktı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır