kapat

05.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Geri sayım başladı
Geçen yıl kırdığı rekor geçersiz sayılan Yasemin Dalkılıç, 19 ve 23 Temmuz'da iki ayrı dünya rekoru kırmak için aralıksız çalışıyor

KASIM 1999'da gerçekleştirdiği dünya rekoru, Uluslararası Sualtı Konfederasyonu (CMAS) tarafından kabul edilmeyen Yasemin Dalkılıç, 19 Temmuz'da 60 metrelik ip destekli sabit ağırlıklı serbest dalış rekoru kırmak için çalışmalarını hızlandırdı. 15 gündür Bodrum'da çalışmalar yapan Dalkılıç, 23 Temmuz'da da limitsiz değişken ağırlıklı 90 metrelik dünya rekoru kırmayı deneyecek. ODTÜ öğrencisi 21 yaşındaki rekortmen dalgıç, yaklaşık 2 aydan beri çalışmalarını Ankara'da sürdürüyordu.

"ÇAMUR ATIYORLAR"
HALEN Bodrum'un 30 kilometre dışında bulunan İber Otel'de kampta bulunan Dalkılıç, "Geçen yıl günde 4 saat çalışıyordum. Şimdi 6 saat çalışıyorum. İki rekoru da kıracağım" diye konuşuyor. Başarılarının çekilemediğini iddia eden Dalkılıç'ın antrenörü Kübalı Rudi Castineiro ise "Dünyanın dört bir yanından hakem getiriyorum. Bütün yıl günde 6-7 saat antreman yapıyoruz. Bu organizasyon için büyük emek sarfettim. Herkesin buna sevinmesi gerekirken, çamur atmayı tercih ediyorlar" diye yakınıyor.

Tebernüş KİREÇCİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır