kapat

05.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Harleyciler Ege'yi fethetti
Kendisi de bir motor tutkunu olan Stelyo Berberakis, Türk ve Yunanlı Harleyciler'i Ege kıyılarındaki dostluk turunda yalnız bırakmadı

Türk-Yunan dostluğuna yeni bir halka daha eklendi. Türk ve Yunanlı, Harley motor tutkunları, Ege'nin iki kıyısını da kapsayan seyahatleriyle, 10 gün boyunca halkların dostluğunu bir kez daha kanıtladı. 90 kadar Türk Harleyci kendilerini Yunanistan'ın sınır kenti Aleksandropolis'te bekleyen 50 kadar Yunan Harleyciyle birlikte ilk önce Selanik'e daha sonra Volos kenti üzerinden sınıra 900 km uzaklıktaki başkent Atina'ya geldiler. Her geçtikleri Yunan kentindeki Harley binicileri, motosiklet konvoyuna katıldıkça motosikletlilerin sayısı her gün biraz daha fazla artıyor, konvoy her gün biraz daha uzuyordu.

ONLARDAN İZİN ALDIM
Bin 350 cc'ye ulaşan dev motorlarıyla, egzos patlatarak yeri-göğü inleten Harleycileri yakından izlemek için aralarına girmeden önce ilk olarak Harleyciler'in kendilerinden daha sonra gazeteden izin aldım. Çünkü benim motor Harley'e benziyordu ama markası Harley değildi. Acaba bir "sakıncası" var mıydı?. Aldığım yanıtlar olumluydu ama yine de bu yanıtların hepsinin içinde "Sence bir sakıncası yoksa gel tabii..." ya da "Sen kendini iyi hissedersen gel..." türünde "imalı" sözcüklerle bana adeta "Harley sahibi olmadığım" anımsatılıyor gibiydi. Her şeye rağmen 800 cc'lik eski Indian modelinin yeni versiyonu Kawasaki motorumla kendilerine eşlik ettiğim andan itibaren bende de aynı kendileri gibi "Harleyci Ruhu" olduğunun farkına vardılar ve aileden biriymiş gibi" sıcak davrandılar

HARLEY DE BOZULUR
Ancak aramızdaki şakalaşmalar sürüyordu. Samimiyetler arttıkça "Yahu sen de bir Harley alsana" diyenlerin sayısı hep artıyordu. Hatta bir keresinde gece vakti Rodos'un kıyı caddelerinde bir balıkçı lokantası ararken benim ışıklar arızalanınca çok fena oldum. "Harley'in olsaydı bunlar başına gelmezdi.." tarzı sözlerle dalga geçiyorlardı benimle... Ama sabahın bir vakti otele geri dönerken bir de ne görelim: bir Harley başka bir Harleyi iple çekiyor. Kendi tabirlerine göre "Debriyajı bitmiş" ya da "kavrulmuş." Anlayacağınız efsane motorlar da bozuluyor. Giyim-kuşam, zevk, yaşam tarzları, bira savaşları, kafa yapıları ve hatta 40'ın üzerindeki yaş ortalamaları bile hemen hemen aynı olan Türk ve Yunan Harleyciler unutamayacakları ve unutturamayacakları bir deneyim yaşadılar, yaşattılar.

Balkanlar ve Kudüs planı
Bu 2 bin 200 km'lik büyük turun en büyük anlamı, hem kendi hem de yabancı ülkelere halkların barış arzusu mesajının en iyi ve görkemli bir biçimde verilmesi oldu. Türk ve Yunan Harleyciler, Ege turundaki bu başarılarından sonra Kudüs ve hatta Balkanlar turuna çıkmayı planlıyorlar. Bu turun örgütlenmesinde başrol oynayan İstanbullu Emin, İzmirli Türker, gemide karşılaştığım çocukluk arkadaşım Ferruh, işadamları Volkan ve Uğur, Atinalı Pavlos ile Kostas, Koslu Türk azınlık üyesi Nurhan, yeni misyonların dostluğu pekiştireceğine inandıklarını söylüyor.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ GİBİ
Harleyciler kendi öncülükleriyle ve kendi masraflarını kendileri karşılayarak, bir bakıma her iki ülkedeki sivil toplum örgütlerinin yaklaşma için gösterdikleri değerli faaliyetlerine taş çıkarttılar. Bu tur, son zamanlarda belediye başkanlıklarından okullara, armatörlerden spor kuluplerine, sanatçılardan esnafa, seyahat acentalarından tekstilcilere, Akut'tan Emak'a kadar geniş bir işbirliği ağı oluşturan Türk-Yunan halk ilişkilerinin belki de en sıcağı oldu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır