kapat

05.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kuzenler tatildeymiş
2 haftadır aileleri ve polis tarafından Samsun'da aranan iki teyze kızı Antalya'dan telefon ederek, "Tatil yapıyoruz. Hayatımızı yaşıyoruz" dediler

SAMSUN'DA ikisi de onaltı yaşında olan biri tezgahtar, diğeri tekstil işçisi iki teyze kızı yaklaşık 2 hafta önce, "İşe gidiyoruz" diyerek evden çıkmış ve bir daha kendilerinden haber alınamamıştı. Birinin kalbi delik olduğu için hayatta olduklarından bile şüphe edilen genç kızlar için hem aileleri hem de polis seferber olmuş, tüm karakollara resimleri dağıtılarak kaçırılmış olabilecekleri uyarısı yapılmıştı.

TELEFON ETTİLER
2 hafta süren bu telaştan sonra kayıp kuzenlerin tatil için kaçtıkları ortaya çıktı. Antalya'dan evlerini arayan kızlar, "Tatildeyiz, döneceğiz" dedi.

Samsun'un Kadıköy Mahallesi'nde oturan Songül Turgut (16) ve Gülşah Holat (16), ilkokuldan sonra okula devam etmedi. Küçüklükten beri birlikte büyüyen genç kızlar, ailelerine ekonomik katkı sağlayabilmek için işe girdiler. Gülşah, bir mağazada tezgahtar olarak, Songül ise bir tekstil atölyesinde işçi olarak işe başladı. Gülşah üstelik kalp hastasıydı. Kalbi delik Gülşah ölümle yaşam arasındaki ince bir çizgide yaşıyordu.

HAYATLARINI YAŞIYORLAR
İki genç kız yaklaşık 2 hafta önce hiç tatil yapmadıklarını düşündüler. Televizyonlarda güzel Akdeniz sahillerini izliyorlardı. "Neden olmasın" diyerek, bir plan yaptılar. Geçtiğimiz hafta başı planlarını uygulamaya koydular. "İşe gidiyoruz" diyerek evden çıkan teyze kızları Antalya'nın yolunu tuttular. Aileleri ise eve dönmeyen kızlarının kaçırıldığını sanarak Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

DÖNECEKLERMİŞ
En son görüldükleri bir büfedeki erkek arkadaşları gözlem altına alındı. Antalya'da tatilde olan genç kızlar ise Samsun'da olanları duyunca şok oldu.

Gülşah ve Songül ailelerini arayarak, "Biz iyiyiz. Üç gün içinde döneceğiz. Tatil yapıp, hayatımızı yaşıyoruz" dedi. Gülşah'ın annesi Tülay Holat, "Kızımın kalbi delikti. Ben ona evde bile iş yaptırmazdım.

Kaç gündür beni perişan etti. Tek temennim sağ olarak geri dönmesi" dedi. Babası ise kızının yolda tek başına 500 metre bile yürüyemeyeceğini, yürümeye kalksa düşüp öleceğini belirterek, "Ben kaçırıldılar sanıyordum" diye konuştu. Şimdi gözü yaşlı aileler kızlarının yolunu gözlüyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır