kapat

05.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
O bizim ustamızdı
Türkiye'nin önde gelen genç kuşak komedyenleri; Kemal Sunal ile büyüdüklerini, onu dikkatle izleyerek bugünkü kariyerlerini yaptıklarını gururla ifade ediyorlar...

Onun filmlerini seyrederek geliştim

Yılmaz Erdoğan
Benim Kemal Abi ile maceram Hakkari'deki yazlık sinemalarda başladı. Yeni neslin mizahı sevmesinde büyük etkisi var. Benim mizahçılık yönümde onun filmlerini seyrederek gelişti. Şimdi en büyük isteğim, onun Hakkari'de filmini izleyen insanların yaşadığı o inanılmaz coşkuyu çekmek. Güldürmek için ektra hiçbirşey yapmazdı. Yerinde hiç kımıldamadan dursa bile yine güldürürdü. Ertem Abi ile elele verdiler, yeryüzünün hiçbir köşesinde rastlayamayacağınız bir tipi Şaban'ı yarattılar. Şaban'ın nereli olduğunu, hangi yörenin şivesini konuştuğunu bilen var mı? Şimdi bir Yılmaz Erdoğan varsa bu Kemal Sunal sayesinde olmuştur. Çünkü, ben ancak, farklı olursan başarılı olursun gerçeğini onda farkederek kendime uyguladım. Ona alt tabakanın komedyeni diyenlerin eğitimli cahil olduğuna inanıyorum.

Ben bir Kemal Sunal çocuğuyum

Beyaz
Ben 1969 doğumluyum. Yani Kemal Sunal çocuğuyum. Bizim kuşak Kemal Sunal filmlerini sinemalarda izleyerek büyüdü. Kemal Sunal çocukları olmakla çok şanslıydık. Çünkü, Kemal abi'yi biz gelişme dönemlerimizde izledik. Komedyenliğinin altındaki duygusallığı onu insanlara daha çok yaklaştırdı. Komeyenler gerçek hayatı ciddiye alan insanlardır. Çünkü, mizahın kökeninde ciddiyet vardır. İnanılmaz duygusal bir dönemiydi. Çocuklarını büyütmüş, sorunlarını ortadan kaldırmıştı. 'Ölüm adın kalleş olsun' demişler. Doğru da söylemişler. Çünkü tam 2. baharını yaşayacağı günlerde aldı onu bizden. Bize öğretecek daha çok şeyi varken. Kemal Abi'nin beni etkileyen en büyük özelliği, halkın arasından çıktığını unutmadan, onlardan kopmadan bir halk kahramanı olmasıydı. Özellikle çıtayı hiç yükseltmedi. Bu yönü beni çok etkiledi. Halkın içinde yaşamayı ondan öğrendim.

'Mimikle komedi'yi ondan öğrendim

Mehmet Ali Erbil
Onun filmleri sayesinde komedi ve film anlayışımız değişti. Her komedi oyuncusu gibi ben de ondan çok etkilendim. Kafamda sorunlarım olduğu zaman videoma koyduğum bir Kemal Sunal filmi çoğu zaman bana ilaç oldu. Mimiklerimle komedi yapmayı da ondan öğrendim.

Komedyen olmamı ona borçluyum

Cem Yılmaz
Bir Kemal Sunal yetiştirdiğimiz için çok şanslıyız. Ben onun filmlerini izleyerek büyüdüm. Belki de komedyen olmamı ona borçluyum. Beni asıl mutlu eden, herkesi güldüren bu adamı benim güldürmüş olmam. Defalarca ailesi ile birlikte benim gösterilerime geldi. Sokakta son derece ciddi olan Kemal Sunal'ı ağız dolusu gülerken görmek bana 'Doğru yoldasın oğlum Cem' dedirti. Hatıra defterime, 'Türkiye'yi güldüren adamı güldürdüm' diye yazmanın onurunu ise yaşadığım sürece yaşayacağım.

Askere kendi elimle götürdüm

Türker İnanoğlu
İyi arkadaşımdı. Askere kendi ellerimle götürdüm. Çok tedirgindi. Etimesgut'taki birliginin komutanına kendimi tanıttım. Türk filmi hayranıymış. Boynuma sarıldı. Kendisine bir emanet getirdiğimi söyledim. (...) Geçen gün baş sağlığına evlerine gittim. Eşi ağlayarak boynuma sarıldı. "Kemal her zaman 'Türker Abi'nin bu dünyada yapamayacağı iş yoktur. Ölüyü canlandırır. Adamı ipten alır' derdi. Hadi ne olur onu canlandır" demez mi!

Ali ÖZTÜRK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır