kapat

05.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Memura yüzde 10
Devlet memurları ile emeklilerin aylıklarına yılın ikinci yarısında yapılacak zam için hazırlıklara başlandı. Maliye'nin önerisi yüzde 10'luk zam yönünde

Devlet memurları ile emeklilerin aylıklarına yılın ikinci yarısında yapılacak zam için hazırlıklara başlandı. Maliye uzmanları, 1 puan zammın bütçeye getireceği yükü 40 trilyon lira olarak hesapladı ve bol seçenekli zam senaryoları hazırladı. Ancak Maliye'nin önerisi, program hedefleri doğrultusunda yüzde 10'luk artış oranına uyulması yönünde şekillendi.

Maliye Bakanlığı, Ocak-Mayıs dönemi için 3 katrilyon 858 trilyon lira personel harcaması yaptı. Haziran ayındaki enflasyon farkı ile ilk yarıdaki personel giderinin 4 katrilyon 750 trilyon lirayı bulması bekleniyor.

9 katrilyon 200 trilyon lira personel ödeneği bulunan Maliye'ye yılın ikinci yarısı için 4 katrilyon 450 trilyon lira civarında ödenek kalıyor. 1 puan zammın 40 trilyon liralık maliyeti karşısında yüzde 10 zam 400 trilyon lira ek fatura yaratıyor. Bu durumda, yüzde 10'luk ikinci yarı yıl zammı için Maliye'nin, personel giderleri için ayırdığı yedek ödeneği kullanması ve toplam personel giderinin 9.6 katrilyon lirayı bulacağı tahmin ediliyor.

Vakıfbank için satış kararnamesi
ÖzelleŞtİrmeden Sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova, Vakıfbank'ın yüzde 20 hissesinin satışına dönük kanun hükmünde kararname hazırlığı içinde olduklarını söyledi. Petrol Ofisi'nde sözleşme imzalanması için son tura girildiğini belirten Yalova, "Perşembe'ye el sıkışabiliriz" dedi. Vakıfbank'ın, hisse satışı için Özelleştirme İdaresi'nin danışmanlık yapacağını, bankanın Haziran bilançosu ile yüzde 20 hissesinin satılacağını kaydeden Yalova, "SPK mevzuatının gereklerinin tamamlanması birkaç ay alıyor. Eylül'de satışı gerçekleşebilir" dedi. Yalova, limanların işletme hakkının devrine yönelik görüşmelerin sürdüğünü, Tügsaş ve İsdemir'de 24 Temmuz'da ihale takviminin ilk aşamasının sonuçlanacağını kaydetti.

Okan MÜDERRİSOĞLU!


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır