kapat

28.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Meclis araştıracak!
5 partiden 38 Milletvekili, trafik kazalarının önlenmesi konusunda Meclis araştırması istedi

ANKARA- Bağdat Caddesi'ndeki trafik kazasında kızı Selin Uras'ı kaybettikten sonra, İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen Boray Uras, Meclis'i de harekete geçirdi. Beş partiden 38 Milletvekili, trafik kazalarının nedenleri ve bu konuda alınması gereken tedbirlerle ilgili bir Meclis araştırması açılmasını istedi.

TBMM Başkanlığı'na sunulan önergede, acılı baba Boray Uras'a da gönderme yapılarak, şu görüşler dile getirildi: "Yüreği evlat acısıyla yanmış bir baba, İstanbul'dan Ankara'ya yürüyerek geliyor. İstanbul Bağdat Caddesi'nde meydana gelen öteki elim olay da kamuoyunu derinden yaraladı. Trafik cezalarını önemli ölçüde arttıran kanun yürürlüğe girdikten sonra da sorun çözüme kavuşmadı. Sadece ceza anlayışına dayalı önlemlerin bir çözüm getirmediği görüldü. Bu yüzden trafik kazalarının uygar ülkelerde olduğu gibi en aza indirilebilmesi için yeni yaklaşımlar geliştirilmelidir."

CİDDİ ADIM
Trafik eğitimi ve şoför yetiştirilmesi konusunda daha ciddi adımlar atılması, ehliyet kurslarının sıkı biçimde denetlenmesi, trafiğe çıkma konusunda deneyim kazanmayan kursiyerlere ehliyet verilmemesi gibi taleplerin de dile getirildiği önergede, alkollü araç kullanımının cezalarının büyük oranda arttırılması istendi.

Önergeye ilk imzayı MHP'li TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu attı. DSP Grup Başkanvekili Emrahan Halıcı, MHP Grup Başkanvekili İsmail Köse ve ANAP Grup Başkanvekili Zeki Çakan'ın da destek verdiği önergede MHP'den 14, DSP'den 8, FP ve DYP'den 6'şar, ANAP'tan 3 ve Bağımsız Evliya Parlak'ın imzası yer aldı.

GÜNDEMİN 121. SIRASINDA
Önerge dün TBMM Genel Kurulu'nda okunarak, gündemin 121. sırasında yerini aldı. Oturumu yöneten ve önergeye ilk imzayı atan MHP'li TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, "Gönül ister ki Meclis tatile girmeden önergenin hiç olmazsa birkaç saat görüşülüp, araştırma komisyonu kurulmasını ve önümüzdeki döneme hazırlıklı gelmeyi temenni ederim" dedi. Sökmenoğlu, tüm partilerin Grup Başkanvekilleri'nden, Danışma Kurulu'nda bu önergenin Genel Kurul'da görüşülmesinin sağlanması yönünde çaba harcamalarını istedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır