kapat

28.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Sergen haklı!

Sergen'in Mustafa Denizli'yi eleştiren sözlerinden sonra, "Elemelerde en kötü zamanımda bile oynadım ve çok maç aldırdım. Burada kendimi gösterip dışarıya transfer olabilirdim. Hoca, bana bu şansı vermedi" düşüncesinde olduğunu söyledi.

Sergen, Denizli ile ilgili eleştirilerinde temelde haklı. Korkak, antifutbol oynattığını anlatıyor. Sergen'i oynatmama sebebi de bu. Denizli'nin amacı futbol oynamak değil. Oynatmamak. Ona Sergen gibi oyun kurucu değil, koşan adam gerek. Öylesine şartlanmış ki, Portekiz 2-0 öndeyken bile Sergen aklına gelmiyor. Ama Sergen'in üslubunda, seçtiği sözcüklerde hatalar var. Taktik hatası da var. "Oynasam takımı kurtarırdım" demiyor. "Oynayıp kendimi gösterecek, Avrupa'ya transfer olacaktım" diyor. Milli maçı kendini pazarlama fırsatı olarak görmek ayıp. Denizli, milli formayı transferi için kullanmak isteyen adamı oynatmıyorsa, helal olsun! Ama 8 dakika kala oyuna alış nedeni, alay mıdır, hakaret midir, küçük düşürmek midir? Bilemem.

* Denizli, F.Bahçe'yi de Milli Takım gibi mi oynatacak?
Denizli'nin korkacağı takım yok. Avrupa'dan korkusundan takımı İntertoto'dan çekti. TSYD de iptal. Çekineceği iki takım, Beşiktaş ve G.Saray... Dua edecek ki, ilk haftalara bu maçlar düşmesin. Bu ona zaman kazandırır. Bu arada 80'lerin Denizlisi olabilir. Milli Takım'dan ayrılıp F.Bahçe'ye gitmesi çok doğru. Biraz daha kalsa teknik direktörlük hayatı biterdi. 16 finalist içinde en kötü biz değil miydik? Hücum futbolunu Türkiye'ye getiren Denizli, yıllar önce yıktığı tabuların esiri oldu. Ama F.Bahçe'yi Milli Takım gibi oynatmaya hakkı da yok, şansı da yok, imkanı da yok, gereği de yok. Hücum futboluna mecbur.

* G.Saray'ın yeni teknik patronu Lucescu, "Terim'den sonra görev almak her hoca için zor" dedi.
Mesele Terim'den sonrası değil. Mesele 4 yıl üst üste şampiyon olmuş, sonuncusunu UEFA Kupası ile süslemiş bir takımda ne yapacaksın ki, geçmişi aratmayacaksın meselesi... Zorluk bu kadar da değil. 1 ay önce UEFA şampiyonu idi G.Saray. Bugün sokakta yürürken insanlar bana "Ne olacak bu G.Saray'ın hali?" diye soruyor.

UEFA'yı kazanıp Şampiyonlar Ligi'ne hazırlanması düşünülen kadro ile ilgili haberlerin tamamı gidenlerle ilgili. Arif, Hakan, Fatih, Emre, Ümit... Yönetim de şu anada kadar sadece şaşkınları oynuyor. Beşiktaş sezonu açtı. G.Saray'ın daha kadrosu yok. UEFA şampiyonundan, "Ne olacak halimiz?" durumuna düşen bir takımı ayağa kaldırmak çok zor.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır