kapat

28.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Terim dosyası

Türk futbol tarihinin en başarılı teknik adamı, İtalya'nın Fiorentina takımına gitti. Fiorentina 1999-2000 Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona, Arsenal, AIK ile aynı gruptaydı. Takımı 1998'den beri Trapattoni çalıştırıyordu.

Floransa, yalnız İtalya'nın değil dünyanın yaşanacak en güzel yerlerinden biridir. Fevkalâde kültürlü ve görgülü ailelerin yaşadığı bir şehirdir. Ünlü Comunale Artemio Franchi Stadı 47.350 kişiliktir. Başkanları herşeye karışan Cecchi Gori; takımın menajeri de Antognioni... 1926'da kurulmuş olan kulübün 30 bin üyesi var.

Terim'in takımın başına geçmesiyle Fiorentina'da müthiş bir hareket başladı. O geldiğinde, takım kaptanı, Arjantinli santrfor Battistuta gitmişti. Fatih, dünyanın en zor liginde görev yapacak. Milli Takım'da asıl kaleci Buffon'un sakatlanmasıyla Toldo oynadı. İtalya'nın geniş kadrosunda da orta sahada Sandro Cois var. Fiorentina İtalya'da 1955-56 ve 1968-69 sezonlarında şampiyon olabilmiş. Kulübün gelmiş geçmiş en büyük golcüsü ünlü isveçli Kurt Hamrin 151 gol atmış.

5 saat İtalyanca çalışıyor
Fatih, Türkiye'de hiçbir antrenörün yakalayamayacağı bir başarıya imza attı. Üstelik parasızlıktan futbolcularıyla da devamlı karşı karşıya kaldı. Şimdi İtalya'da bir tek sahadaki işleriyle meşgul olacak.

İlk basın toplantısında başkan Gori için verdiği beyanat, herkesin yerinin neresi olduğunu ve Fatih'in işinde nasıl ciddi olduğunu gösterdi. İtalyan gazeteleri 4 gün Fatih'in bu müthiş çıkışını yazdı. Fatih şimdi günde 5 saat İtalyanca çalışıyor. İtalya'da da ilk 2 gün kendi işlerini tercümansız halledebilmiş. Kulüpteki hakimiyetini öyle bir kurmuş ki, geçen hafta sonu İtalyan yöneticiler 3 gün Fatih'in yazlığında onunla transferleri konuştular.

Fatih'in elindeki kadrodan şu anda 15 civarında futbolcu kalıyor. Arjantinli Batistuta ve Balbo gidici. İtalyan Padalino ve Toricelli, Avustralyalı Okon ve Alman Heinrich de gidecek olan futbolcular arasında. Fatih'in transfer listesine gelince... Brezilya'dan orta sahada Amaral'ı aldı. Barcelona'dan Dani, Reiziger ve Zenden, Fransa'dan orta sahada Nonda, forvete Real Zaragoza'dan Yugoslav Miloseviç ve İsveçli Kenneth Anderson ile Ajax'ta oynayan eski Trabzonsporlu Şota, Fatih'in transfer için görüştüğü oyuncular. İtalya'dan da orta sahaya Marocchi diye bir oyuncu alıyor.

Fatih Terim'in İtalya'da başarılı olacağına eminim. Şu anda Türkiye'den bir futbolcu götürmeyi pek düşünmüyor. Ama o İtalya'daki işlerini oturttuktan sonra Türkiye'den de oyuncu getirtmeyi mutlaka düşünüyordur. İnternette http://www.acfiorentina.it adresine yollayacağınız moral mesajları, hem Fatih Terim'e Fiorentina'da destek olur hem de kulüpteki itibarını arttırır. Allah yardımcısı olsun!

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır