kapat

28.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Açmışken kaldırın
Haliç'i kör bağırsak gibi tıkayan, su sirkülasyonunu önleyen eski Galata Köprüsü onarım için açıldı. İstanbullular öneriyor: Hazır açılmışken Haliç'ten tamamen çıkartın

KİRLİLİK YARATIYOR
SÜTLÜCE-Balat arasına konulan eski Galata Köprüsü, Haliç'te kirliliği yoğunlaştıran bir faktöre dönüştü. Köprünün dubalı ayakları Haliç'te su sirkülasyonunu engelliyor. Pislik, atık ve tortu yoğunlaşmasına yolaçıyor. Haliç'i temizleme çabaları, Valide Sultan Köprüsü'nün oluşturduğu set yüzünden zorlaşıyor, aksıyor.

FIRSAT, BU FIRSAT
KÖPRÜNÜN onarım için açılmasını İstanbullular ve uzman çevreler "Haliç'in kurtarılması" konusunda önemli bir fırsat olarak değerlendiriyor. Hazır açılmışken köprünün tamamen sökülmesi, Haliç'ten çıkartılması öneriliyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise "Bu iş o kadar kolay değil, teknik zorluklar var" diyor.

YOK EDİLMESİN
KENTİN belli başlı simgeleri arasında yeralan Haliç Köprüsü'nün tamamen tarihe karışmasını kimse istemiyor. Köprünün, kirlilik yaratmayacak bir noktaya monte edilerek İstanbul'un siluetini nostaljik ve turistik olarak süslemesi arzu ediliyor. Kadıköy Belediyesi,Valide Sultan Köprüsü'nü bu amaçla devralmaya hazır..


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır