kapat

28.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Miyop değil astigmat!
Bahçeli'nin "politik miyop" yakıştırması yaptığı Yılmaz, cevap olarak "Astigmatım, hiç üstüme alınmıyorum" dedi

MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin Seydişehir'de ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz için kullandığı "politik miyop" sözüne Yılmaz'ın "Miyop değilim, o yüzden üstüme alınmıyorum" şeklinde verdiği yanıt, kulislerdeki kurt-kuş tartışmasını "göz" tartışmasına dönüştürdü. Miyop tanısını politik anlamda "geleceği göremeyen" olarak yorumlayan Bahçeli'nin bu açıklamasının ardından, gözlük kullanan Yılmaz'ın göz hastalığı merak konusu oldu.

HER ŞEYİ FLU GÖRÜYOR
ANCAK sonunda ANAP lideri Yılmaz'ın göz hastalığının "miyop" değil, astigmat olduğu ortaya çıktı. Tıbbi tanımlarına göre, "miyop"lar, uzağı iyi göremiyor. Yakını görmede ise hiç problemleri yok. "Astigmat"lar ise, net görememekten şikayetçiler. Diğer bir ifadeyle uzakta veya yakındaki nesneleri flu olarak görüyorlar. Astigmat hastası olan Yılmaz, bu bozukluğun ilerlemesini önlemek için gözlük kullanıyor.

İKİ FARKLI YORUM VAR
ÖTE yandan Bahçeli'nin Yılmaz'a karşı Yüce Divan tartışmasıyla başlayıp "politik miyop" sözleriyle sürdürdüğü eleştiriler, ANAP'ta iki farklı şekilde yorumlanıyor. Bir grup Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın hükümete girmesini önlemek için özellikle böyle davrandığını, diğer bir grup ise Bahçeli'nin parti tabanını güçlendirmeye çalıştığını savunuyor.

Şamil TAYYAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır