kapat

28.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Allah'ın işine müdahale değil
Diyanet İşleri, sağlık amacıyla yapıldığı için, gen haritasının çizilmesinin caiz olduğunu açıkladı

Diyanet İşleri Başkanlığı, insanlık tarihinin en önemli buluşu "gen haritasının çıkarılması" konusunda fetva verdi. Diyanet fetva heyeti, "Sağlık için yapılan çalışmalar caizdir. Allah'ın işine müdahale değildir" dedi.

Diyanet'in fetvası şöyle:
"Yapılan buluş, tedavi amacıyla, sağlıkla ilgiliyse dinen caizdir. Genle ilgili keşif ve kopyalama, sağlıkla ilgili olduğu sürece caizdir. Çünkü sağlık herşeyin üzerindedir. Tedbir, çalışma ve bulmanın bir sakıncası yoktur. Genle ilgili çalışma henüz sonuçlanmış değil. Çıkacak sonuca göre müdahale olup olmadığı daha iyi anlaşılacaktır."

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı, "kopyalama"yla ilgili önümüzdeki günlerde kamuoyuna bir açıklama yapmaya hazırlanıyor.

KUTAN DESTEK VERDİ
FP lideri Recai Kutan da, "Bu bir ilmi çalışmadır. Allah'ın işine karışmak demek değildir" diye konuştu. Kutan, şunları söyledi:

"İnsanın gen haritasının çıkarılmasının nasıl değerlendirileceği nasip işidir. Gagarin aya gittiğinde 'Burada Allah'ı görmedim' demişti. ABD'li Armstrong gittiğinde ise 'Ben burada Cenab-ı Hak'kın kudretini daha çok hissettim' dedi. Gen haritası, Allah'ın işine karışmak değildir. Cenab-ı Hak, ilmi emretmiştir. İnsanlığa hizmet ettiği sürece faydalı olur."

Ali Ekber ERTÜRK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır