kapat

28.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber Ýndeksi
Yazarlar
Günün Ýçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Ýstanbul
Ýþte Ýnsan
Astroloji
Reklam
Sarý Sayfalar
Arþiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ.
Liseli katil hem hücre hem çifte müebbet yedi
Eski kýz arkadaþý Þebnem Serttaþ ve öðretmeni Hüseyin Aðýrman'ý sýnýfta öldüren Murat Kurt, 3 yýlý hücrede olmak üzere 2 kez müebbete çarptýrýldý. Daha önce bir kez müebbete mahkum olan Kurt, Yargýtay'ýn kararý bozmasý üzerine yeniden yargýlanýyordu

Kartal 2. Aðýr Ceza Mahkemesi'ndeki duruþmaya, tutuklu sanýk Murat Kurt ile olayda ölen Serttaþ ile Aðýrman'ýn aileleri katýldý. Yargýtay'ýn bozma kararýna uyan mahkeme heyeti, sanýk Murat Kurt'u, Hüseyin Aðýrman'ý öldürmekten Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 450. maddesinin 7 ve 11. fýkralarýnda düzenlenen "baþka bir suç iþlemek amacýyla devlet memurunu görevi baþýnda öldürmek" suçundan idam cezasýna çarptýrdý.

3 YIL HÜCRE
Kurt'a ayrýca, Þebnem Serttaþ'ýn öldürülmesinden dolayý TCK'nýn 450. maddesinin 4. fýkrasýnda düzenlenen "taammüden adam öldürmek" suçundan da 2. kez idam cezasý verildi. Ýdam cezalarý daha sonra, sanýðýn iþlediði suçtan piþman olmasý ve duruþmalardaki iyi hali gözönünde bulundurularak 2 kez müebbet aðýr hapis cezasýna çevrildi. Müebbet aðýr hapis cezalarýnýn da, TCK'nýn 70. maddesinde yer alan "birden çok müebbet aðýr hapse mahkžmiyet halinde, 6 aydan az ve 3 yýldan fazla olmamak üzere hükmedilecek miktar geceli-gündüzlü hücrede tecrit edilmek sžretiyle müebbet hapis cezasý infaz olunur" hükmü uyarýnca 3 yýlý geceli-gündüzlü hücrede kalmak kaydýyla bir kez uygulanmasý kararlaþtýrýldý.

Sanýk Kurt, duruþma sonrasýnda cezaevine götürülürken adliye koridorunda, Serttaþ'ýn yakýnlarýnýn saldýrýsýna uðradý. Saldýrý, polislerce daha fazla büyümeden yatýþtýrýldý.

GÜLCAN DEMÝRCÝ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. - Tüm haklarý saklýdýr