kapat

28.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İki tanık: Yarış yapıyorlardı
İki vasıtadan kırmızı olanla Baran'ın kullandığı araba en az 120 kilometre hızla gidiyordu

Selin Uras ile Erdem Celasun'un hayatını kaybettiği kazayla ilgili olarak "tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek" suçundan yargılanan Baran Balcıoğlu, dün yine Kadıköy Adliyesi'nde hakim karşısındaydı.

Kazaya tanık olan 4 kişi duruşmada tanık olarak dinlendi. Berkay Kural, Baran Balcıoğlu'nun kullandığı otomobilin süratinin en az 120 kilometre olduğunu belirterek şunları söyledi: "Kadıköy istikametine doğru gidiyordum. O sırada iki vasıtadan kırmızı olanla Baran'ın kullandığı araba en az 120 kilometre hızla gidiyorlardı. Hatta ben arkadaşıma 'bunlar kaza yapacak' dedim. Birkaç saniye sonra da oldu."

Diğer tanık Kerem Aygün de ifadesinde, "Biz sanığın kullandığı aracın iki ışık gerisindeydik. O sırada iki araba solumuzdan bir araba sağımızdan 130 kilometre hızla geçtiler. Kanaatime göre yarış yapıyorlardı. Yol boştu. Kısa bir süre sonra da kaza oldu" dedi. Tanıklar kazadan önce fren sesi duymadıklarını da belirttiler.

Baran Balcıoğlu ise tanıkların ifadesine karşı çıktı ve "Yol boştu ben kimseyle yarış yapmıyordum. Süratim ise 80 kilometre civarındaydı" dedi. Balcıoğlu, arabanın ABS fren sistemi olduğunu ve fren yapma esnasında kayma olmadığı için fren sesinin duyulmasının mümkün olmadığını söyledi. Balcıoğlu'nun avukatı sınavları yaklaşan Baran Balcıoğlu'nun tahliye edilmesini istedi. Fakat bu istek reddedildi. Duruşma 10 Temmuz'da olay yerinde keşif yapılmasına karar verilerek ertelendi.

Saniye ERGÖNÜL-Bülent ERGÜN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır