kapat

28.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
TÜSİAD'a istikrar sözü
TÜSİAD Ankara'da yaptığı görüşmelerde ekonomik programın başarısı için siyasi istikrar sözü aldı

TÜSİAD, iki günlük Ankara ziyaretinden memnun döndü. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ilk kez ziyaret eden TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Sezer'e tam not verdi. Sezer'in ekonomiye hakimiyeti, ciddi devlet adamı görüntüsü, ulusal ve uluslarası olaylara gösterdiği duyarlılıktan etkilenen TÜSİAD üyeleri, Türkiye'nin hukuk devleti olması yönünde Sezer'in gösterdiği hassasiyetin de güven verdiğini belirttiler.

Yönetim kurulu üyelerinden Ömer Sabancı ve Korkmaz İlkorur'un katılmadığı Ankara temaslarında Sezer dışında Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Özelleştirmeden Sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova ve Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu ile de görüşmeler yapıldı. TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu, Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ve diğer yetkililerle yaptığı görüşmelerde ekonomik programın mutlaka uygulanması, bunun için de siyasi istikrar konusunda hiçbir şekilde taviz verilmemesi gerektiğini belirtti.

Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk de, siyasi istikrar konusunda bir sorun olmadığı, bundan sonra da olmayacağı konusunda güvence verdi. Türk, "Ekonomik programın istikrarlı bir şekilde uygulanması için siyasi istikrarın gerekliliği, Hükümet'in de önemle üzerinde durduğu bir konudur" dedi.

SEZER'E TAM NOT
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'le de görüşen TÜSİAD heyetinin toplantı sonrası görüşleri pozitik yönde oldu. Sezer'den çok etkilendiklerini dile getiren üyeler, "Ciddi devlet adamı görüntüsü, olaylara yaklaşımı, ekonomi bilgisi ve özellikle Türkiye'nin hukuk devleti olarak kalması yönündeki hassasiyeti bizi memnun etti. Sezer'in ulusal ve uluslarası arenada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz" şeklinde yorum yaptılar.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır