kapat

28.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Aranızda halledin"
Başbakan Ecevit, işverenin işçi zamları konusunda arabulucu olması yönündeki isteğine, "Aranızda halledin" cevabını verdi

Başbakan Bülent Ecevit, ücret artışları sorunun işveren ve işçi kesimlerinin kendi aralarında çözecekleri bir sorun olduğunu söyledi. Ecevit, dün düzenlenen Ekonomik ve Sosyal Konsey toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, özel sektörde ücret zamlarının çalışanları enflasyona ezdirmeyecek ama programı da baltalamayacak düzeyde olması gerektiğini söyledi.

Ecevit, ekonomi kurmayları, hükümet yetkilileri ve özel sektör temsilcilerini bir araya getiren toplantıda ücret artışlarının çalışanların refah artışından hakça pay almalarını sağlayacak şekilde olması gerektiğini belirterek, "Ama yatırım ve istihdamı caydıracak, kayıt dışı ekonomiyi körükleyecek düzeye varmamalıdır" dedi. Pazar ekonomisinde herşeyin devletten beklenemeyeceğini belirten Ecevit, "Enflasyonu tek başına hükümet indiremez. Özel sektöre büyük görevler düşüyor" dedi.

Bunun en önemli unsurlarından birinin, özel sektör ücret artışı olduğunu belirten Ecevit, şöyle devam etti: "Bunu özel girişimci çevreleri ile işçi çevrelerinin kendi aralarında çözecekleri bir sorun olarak görüyorum. Kendi aralarında bu sorunun çözülmesine büyük katkıları olacağına inanıyorum."

Ecevit, işveren çevreleri ile işçi sendikalarının bu konuda kendi aralarında uzlaşmalarının büyük önem taşıdığını belirtti.

Hükümet olumsuzlukları aşar
Ekonomik Sosyal Konsey (ESK) toplantısında dağıtılan ve DPT tarafından hazırlandığı belirtilen ek rapor 2000 yılı hedeflerinin tutturulmasının zor olduğu görüşünü ortaya koydu. Sadece ESK üyelerine verilmesi için hazırlanan ancak basın mensuplarına da dağıtılan rapor konusunda bir açıklama yapan Başbakan Ecevit, "Hükümeti zorlukları aşacak durumdadır" dedi. Raporun, hedeflerin tutmaması halinde ortaya çıkabilecek gelişmeleri değerlendirdiğini ifade eden Ecevit, "Bu da hükümetin şeffaflığının yeni bir örneğidir" diye konuştu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır