kapat

28.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bu sefer faizi arttırmayacak gibi
Amerikan Merkez Bankası FED'in bugün başlayacak olan toplantısında faiz artırımı beklenmiyor

Piyasaların dört gözle beklediği FED toplantısı bugün başlıyor. En son faiz oranını 0.25 puan artıran FED'in bu sefer oranları aynı seviyede tutması bekleniyor. Wall Street'in bu yönde karar alınmasına bağlı olarak önceki günü yükselişle tamamlaması da sinyal olarak kabul ediliyor.

Amerikan tahvil piyasasının 29 primary dealer bankasının ortak görüşü FED'in oranları eskisi gibi 6.50'de tutmasını yönünde çıktı.

Bu arada Avrupa Merkez Bankası'nın oranların çeşitlilik gösterdiği ilk olağan açık arttırmasında Euro, Dolar ve Yen karşısında tereddütlü hareketsizliğini korudu. Avrupa Merkez Bankası, fon tahsis ettiği ortalama ağırlıklı oranın yüzde 4.32 olduğunu fakat ticari bankalara açık artırmayla yönelttikleri fonlar için geçerli oranın en az 4.29 olduğunu açıkladı.

Bu rakamlar para piyasalarındaki dealerlar arasında yapılan anketlerle de örtüşüyor. Londra'daki Credit Lyonnais'in ekonomistlerinden Stuart Green, insanların Avrupa Merkez Bankası'nda inandığını ve bu orandaki artışın en erken Eylül ayında beklendiğini belirtti. Green, "Dün Almanya'dan gelen güçlü Tüfe datasının Euro'nun üzerindeki desteğin bir kısmını faiz oranlarına kaydıracaktır." dedi. Green konuyla ilgili olarak "Tüm beklentiler FED'in bizi yanıltmayacağı yönünde olmakla beraber, ufak da olsa böyle bir ihtimalin varlığını kabul etmek gerekiyor. FED piyasada dolar sıkışıklığı yaratmaktan kaçınabilir" dedi. Traderlar ise FED'den çıkacak kararın, piyasanın dolar oranına bakışını şekillendirmede kritik bir önem taşıdığını vurguluyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır