kapat

28.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Anahtar kararlılıkta'
Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp, yurtdışında Türkiye'ye karşı büyük bir güven oluştuğunu, kararlılığın korunması halinde kesinlikle sonuç alınacağını söyledi

İMKB'nin tanıtım turu için geçen hafta Avrupalı yatırımcılarla biraraya gelen Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp, izlenimlerini SABAH'a anlattı. Demiralp, yurtdışı piyasalarda Türkiye'ye yönelik ilgi ve güvenin üst düzeyde olduğuna işaret etti ve "Bu güveni korumalıyız. Programın başarısında dış dünyanın bakış açısı da etkili bir nokta" dedi.

Yabancı yatırımcıların Türk piyasasını, uygulanan programı çok iyi bildiklerini, ayrıca siyasi gelişmelerin ekonomi üzerindeki yansımalarını da dikkate alacak kadar titiz olduklarını belirten Demiralp, "Türkiye'nin uyguladığı programın ilk 5 aylık sonuçları başarılı bulunuyor. Bu performansın, program sonuna kadar yani 30 ayı aşkın süre aynı düzeyde gitmesi gerektiği vurgulanıyor. Hatta bir adım ileri gidiliyor ve 'Türkiye'nin, kararlılığın koruması halinde bu programın sonuç vermesi, enflasyon sorununun kalıcı olarak çözülmesi mümkün görünüyor' deniliyor. Bu ifadeler bizim açımızdan önemli, yabancıların bekleyişlerinin de olumlu yönde değiştiği artık tescil edildi. Bu da bizi cesaretlendiriyor" diye konuştu.

SİYASİ İSTİKRAR SORUSU
Hükümet ortakları arasındaki ilişkilerin de yabancılar tarafından merakla izlendiğine işaret eden Demiralp, kendilerine yöneltilen soruları ve verilen yanıtları şöyle aktardı:

"Hükümet'te uyum sorunu soruldu. Biz de Türkiye'de bir hükümet sorunu bulunmadığını, ortakların ekonomik programa yönelik inancını sürdürdüğünü, son hububat fiyatları kararının da bunun en yakın göstergesi olduğunu anlattık."

Türkiye'nin yıllar sonra ilk kez net dış borç ödeyicisi olmaktan kurtulacağını belirten Demiralp, "Biz, şimdiden 2001 yılının hesaplarına başladık bile" dedi.

Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır