kapat

28.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Acer fikir bekliyor
Yazılım, donanım ve servis ürünlerine yönelik elinde projesi olanları desteklemek üzere Acer, 250 milyon dolarlık yeni bir fonu devreye soktu

KİŞİSEL bilgisayar üretiminde dünya üçüncüsü olan Acer Bilgisayar, internet bağlantılı yazılım, donanım ve hizmete yönelik projeleri desteklemek amacıyla 250 milyon dolarlık yeni bir kaynağı devreye soktu. Acer Soft Capital firması aracılığıyla yeni ekonominin kurallarına uygun teknolojik çözümler üreten veya elinde projesi olup da kaynak bulamayan girişimciler, Acer'ın Türkiye Ofisi'ne başvurabilirler. Değerlendirmeye alınan projeler, uygun görülürse Acer'ın ortaklığı ile hayata geçiriliyor.

Yeni ekonominin temel kurallarından birinin yaratıcılık olduğunu belirten Acer Orta Doğu Direktörü Ralph Tang, bu uygulamayı başlatma nedenlerini şöyle açıkladı: "Acer Soft Capital'in görevi, yaratıcı şirketlere yatırım yapmak. Yeşerecek doğru filizler arıyoruz. Bu bir tohum atma yöntemidir. Bazılarında sonuç çıkar, bazılarından da çıkmaz."

AĞIRLIK E-TİCARETTE
Türkiye'de internet'e bağlı konularda yatırımların devam edeceğini belirten Tang, e-ticaret konusuna ağırlık verdiklerini belirtti. Tang, "Ok yaydan çıktı. Acer'ın dünyada yaptıklarını Türkiye'de de yapacağız. Genelde Türkiye, Acer teknolojilerini en hızlı uygulayan ülkelerden biri" dedi.

Sabit diski olmayan bilgisayar serisi
İnternetle uyumlu ürünlere ağırlık veren Acer, bu amaçla i-station isimli yeni bir ürünü piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Faks modemi olan Windows C kullanan ve hard diski olmayan bu ürün, kişisel bilgisayarlardan çok daha ucuza malolduğu gibi kullanımı da çok basit. Her eve girebilecek düzeyde olan bu alet, öncelikle bankalar tarafından önemli bir rekabet aracı konumunda. Bankalar, müşterilerine bu cihazdan dağıtabilecek ve evden işlem yapmalarını sağlayarak, müşteri portföylerini artırabilecekler.

Nur ÖZTÜRK İLK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır