kapat

28.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Babalar adalara
Birleşmiş Milletler Suç Önleme ve Uyuşturucu Maddelerle Mücadele Merkezi İcra Direktörü Pino Arlacchi, mafyayla mücadele için "babalar adalara" formülünü önerdi.

Türk mafyasını ve Türkiye'deki çete ve uyuşturucu suçlarına karşı verilen mücadeleyi değerlendiren Arlacchi, mafya ile mücadelede etkin yöntemlerin yanısıra özel hapishanelere de ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, "Tıpkı İtalya'da olduğu gibi mafya suçlularını her çeşit suçlunun bulunduğu sıradan hapishanelerden uzak tutmak ve özel hücrelere koymak gereklidir" dedi.

Mafyanın prestijini ve dış dünya ile bağlantısını ortadan kaldırmak için adalarda kurulacak cezaevlerini öneren Arlacchi şöyle devam etti:

MAFYALARIN BENZERLİĞİ
"Daha çok adalarda oluşturulabilecek özel hapishanelere gönderilebilirler. Çete ve organize suçluların dış dünyayla bağlantılarını kesmek adına biz bu yöntemi İtalya'da uyguladık. Tabi ki aileleri haftada bir kez onları ziyaret edebilirler veya buraya giden avukatlarıyla görüşebilirler. "

Türk mafyası ile İtalyan mafyası arasında benzerlikler olduğunu kaydeden Arlacchi, "Türkiye'deki mafya ile İtalya'daki mafyanın ikisinin de çok güçlü olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Arlacchi, uyuşturucu ve mafya ile mücadelede başarıya ulaşmada, yasal düzenlemelerin yanında sivil toplum örgütlerinin desteğinin de çok önemli rol oynadığını söyledi. Arlacchi, "Son zamanlarda Türkiye'de sivil toplumun yolsuzluklara ve örgütlü suçlara karşı çok daha duyarlı olduğunu görüyorum" diye konuştu. Mafyanın politikacılarla da ilişkilerinin koparılması gerektiğini vurgulayan Arlacchi, şöyle devam etti:

YENİ DÜZENLEMELER ŞART
"Türkiye'de özelikle son zamanlarda politik düzeyde italya'daki gibi bir eleme başladığını ve mafyanın politikacılarla üst düzey bağlantılarının kesilmeye başlanarak mafyanın etkinliğinin zayıflatılma aşamasına girdiğini görüyorum."

Arlacchi, Türkiye'de güvenlik güçlerinin uyuşturucu ve çetelerle mücadelesini başarılı bulduğunu belirterek, "Ancak Türkiye'deki bu mücadele tam anlamıyla yeterli değildir. Türkiye'nin hem güvenlik kuvvetleri hem de yargı bağlamında çete ve örgütlü suçlara yönelik çok güçlü yasal düzenlemelere ihtiyacı var" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır