kapat

21.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ecevit çok kızdı...
Başbakanın gezisi skandalla başladı. Çevre illerden Ecevitler'i karşılamaya gelen yüzlerce araçlık konvoy dönüşte şehre alınmadı

Emnİyet Müdürü ve Vali'nin bilgisi dahilinde gerçekleşen olayla ilgili olarak ilk tavrı, DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit koydu. Şanlıurfa Valisi Şahabettin Harput, Başbakan ve eşine brifing verirken, Rahşan Hanım konvoyun şehre sokulmadığı haberini aldı ve odayı terk etti. Dışarda parti yetkilileriyle görüşen Rahşan Hanım, Emniyet Müdürü Orhan Okur'la konuşulup sorunun çözülmesini istedi. Ancak Emniyet Müdürü'ne yapılan uyarılara rağmen konvoy şehre alınmadı. Emniyet Müdürü "Konvoy burada" derken Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Diri Emniyet Müdürü'ne konvoyun bulunması gereken yere götürüp boş alanı gösterdi ve "Hani araçlar nerede?" diye sordu. Şehir içinde DSP il binasının önünde toplanması gereken araçların bir kısmının Viranşehir yolunda, bir kısmının Diyarbakır ve Mardin yolunda bekledikleri bilgisi geldi. Vilayetteki brifing devam ederken Rahşan Ecevit, ikinci kez odadan dışarı çıkarak partililerle görüşüp sorunun çözülmesini istedi. Daha sonra yerine geçen Rahşan Ecevit, kendisine Vali tarafından ikram edilen çayı içmedi. Vali'nin ve eşinin "Başka bir şey ister misin?" şeklindeki ısrarlarına rağmen Rahşan Hanım, sert bir üslupla istemediğini söyledi.

HEM ÜZÜLDÜ HEM KIZDI
Brifingten sonra DSP il binasına geçildi. Burada toplanan Urfalı'lara hitaben bir konuşma yapan Başbakan Ecevit, sözlerine konvoyun şehre sokulmamasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek başladı. Ecevit, "Sabah üzücü bir durum olmuş. Konvoy dağıtılmış, onun için herkes buraya gelememiş. Yaşanan bu tatsız olaydan son derece üzgünüm" dedi. DSP konvoyunun bölünmesi Rahşan Ecevit kadar Başbakan Ecevit'i de öfkelendirdi. İl binasının önünde küçük bir gruba seslenmek zorunda kalan Ecevit, konuşmasından sonra otobüsün içine indiğinde gazetecilere, "Havaalanında gördüğünüz o topluluk darmadağın edilmiş. Bunun hesabını soracağım" dedi.

Ecevit otobüsün üstünde konuşma yaparken örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit de SABAH'a şu değerlendirmeyi yaptı: "Bizim (buyrun) dediğimiz insanlar burada yok. Hem çağırdık hem de buraya alamadık. Şimdi burası böyle mi olmalıydı? Dün vilayette toplantı yapılmış, burası konuşma alanı olarak belirlenmişti. Ama bugün buraya kimseyi sokmadılar konvoyu böldüler. İnsanlara ayıp oldu. Çağırdık ama genel başkanı dinletemedik."

VALİ UYARILDI
Ecevit çifti Şanlıurfa-Halfeti yol ayrımında kendilerini karşılamaya gelen vatandaşları ve halkoyunu ekiplerini görünce otobüsten indi. Bu sırada Ecevit Şanlıurfa Valisi'ne DSP konvoyunun şehre sokulmamasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. DSP Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Diri de valiye, "Sayın Vali çok yanlış şeyler yapıyorsunuz. Devletin valisi olarak bunları sizlere yakıştıramıyorum" dedi. Olaylardan sonra Ecevitler'in valiyi kendi otobüslerine almadıkları da dikkat çekti. Vali makam arabasıyla konvoyu takip etti.

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ- Bülent UZUN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır