kapat

21.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tavuklu şehriye çorbası
Malzemesi:
* 10 adet tavuk kanadı ve boynu
* 1 adet yumurta
* 1 çay bardağı arpa veya yıldız şehriye
* 1 kaşık margarin
* 1 bağ maydanoz
* Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI:
Tavuğun kanat ve boyun parçalarını iyice yıkayıp temizleyin. Bir tencereye koyun. Üstünü kaplayacak kadar su ilave edin. Tuzç, bir adet havuç, iki defne yaprağı ilave ederek, harlı ateş üzerinde pişirin. Bu süre sonunda etleri çıkarıp didikleyin. Tencerenin içindeki sebzeleri alın ve kalan suya bir bardak şehriyeyi atın. Diğer tarafta bir yumurtanın sarısını bir kaseye kırın içine bir limon suyu koyun çatalla sürekli karıştırırken çorbadan azar azar ilave ederek terbiyesini yapın. Sonra bu terbiyeyi kaynamakta olan çorbaya katın. Bir taşım kaynatıp ateşten indirin. Üzerine incecik kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır