kapat

21.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Amatör kümeye

Euro-2000 öncesi Milli Takımımız'ın grubundaki Belçika, İtalya ve İsveç ile şanslarının eşit olduğunu ve Milli Takım'ın buradan çıkacağını söylemiştim. İtalya'ya 2-1 yenilince, basınımız kıyameti kopardı. Hele İsveç ile 0-0 berabere kalınca daha da azdılar. Hakan Şükür, Sergen vatan haini ilan edildi. Mustafa Denizli hiçbir şeyden anlamayan teknik adam oldu. Babı-Ali'nin hiç bir şeyle ilgisi olmayan ve sadece kendi reytinglerini düşünen yazarlarına göre, 65 yıldır yenemediğimiz Belçika önünde 5-6 gol yiyip hezimete uğrayabilirdik.

TRT'nin, spikerlerin yıllardır sponsor diye kullandığı "dar alan, geniş alan" gene televizyonlardaydı. Bu defa yanında eski hakem Ahmet Çakar da vardı. Maçtan önce Belçikalı'ydılar. Maçtan sonra ben dahil Türk insanını televizyonda çıldırttılar. Reyting Ömer'i erkanda görünce futbol adına ve spor yazarlarlığım adına utanıyorum. TRT'nin Spor Müdürü Cihat Soysal'ın, artık bu dinazor spikerleri bir yana ayırıp, lisan bilen aslan gibi gençlere şans vermesi lazım.

Milli Takım ilk 20 dakika hariç mükemmel oynadı. Tugay, Okan, Hakan ve Arif ile dört net pozisyonumuz vardı. İki müthiş gol attık. 40 derece sıcakta olağanüstü mücadele ettik. Ve 77 yıllık futbol tarihimizin en büyük başarısını kazandık.

Dünya şampiyonu İtalya'yı eleştirip, "Bu gruptan İsveç çıkar" diyenlere 8 eksikle İsveç'i yenen Gök Mavililer'in dersi çok anlamlıydı. 4 grubu, 16 takımı ve her takımdan ikişer oyuncuyu bile sayamayacak insanlar, dev gazetelerde yazı yazıp rezil oluyorlar. Hakan Şükür, bu yazarları vatan haini ilan etti. Bunlar asla vatan haini değil, bunlar megaloman. Aslında bunları, 10 gündür yazdıkları yazıları ağızlarına doldurup, bir kamyonun üzerine teker teker koyacak ve bütün Türkiye'yi gezdireceksin. Gezdirince de neyin ne olduğunu anlayacaklar.

Hâlâ cip işini kovalayanlar, Avrupa'da restoranlarda kendilerine sponsor bulan ve bu zaferden sonra bu işi bırakması gereken insanlardır. Belçikalılar artık Türkiye'ye dönsün. TRT, spor müdürü de dahil, kadrosunu baştan aşağı yenilesin. Gazeteciler mi? Artık onlar bu bilgileriyle amatör kümeden maç yazmaya başlasınlar. Bu sözüm kimlere ait, zaten bellidir.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır