kapat

21.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Eleştiriler işe yaradı
Belçika maçını değerlendiren otoriteler, Mustafa Denizli'ye ve Milli Takım'a yönelik eleştirilerin futbolcuları kamçıladığı görüşünü paylaşıyor

Mİllİ Takım, 40 yıllık Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk defa çeyrek finale yükseldi. Şimdi herkes birbirine "Bu takımı fazla mı eleştirdik?" sorusunu yöneltiyor. Ve tabii ki "Çeyrek finalde Portekiz'e karşı ne yaparız?" sorusu da akıllara geliyor. İşte otoritelerin bu konudaki görüşleri:

Can Ataklı (Sabah): Mustafa Denizli ve Milli Takım biraz fazla eleştirildi. Hatta eleştirirken işi hakarete vardıranlar da oldu. Ama bunlar gördük ki takımı hırslandırmış. Portekiz karşısında tabii ki şansımız var. Çünkü, turnuvada hiçbir takımın birbirine aşırı üstünlüğü yok. Herkesin kalecisi hata yapıyor, golcüsü kale ağzından topa vuramıyor.

ELEŞTİRİ YARAMIŞ
Erman Toroğlu (Sabah): İlk iki maçta sahada yürüyen, özellikle mücadele etmeyen takıma "3 milyon dolar" prim deyince işin rengi değişti. Böyle mücadele edelim yenilelim önemli değil. Ama diyelim ki; "Bu bizim Milli takımımız" 90 dakika böyle mücadele ettik. Mustafa Denizli eleştirilerden olumlu etkilendi. Suat aklında hiç yoktu şimdi vazgeçilmezlerden. Bundan sonra herşey olur. Portekiz'in ne kadar şansı varsa bizim de o kadar şansımız var. Artık tek maç. Futbolcular biraz sinirlenip biraz mücadele edince ortaya çıkan tablo güzel. Önemli olan adam gibi mücadele etmek.

Haşmet Babaoğlu (Yeni Binyıl): Başından beri Milli Takımımız'ın bütün olumsuzlukların üstesinden akıl, oyuna yansıyan kurnazlıklar ve yaratıcı organizasyonlarla gelebileceğini söylüyorduk. Özellikle Mustafa Denizli'ye özgü çözümleri ilk iki maçta görememiştik. İki hazırlık (!) maçından sonra takım kendini buldu. Şimdi çeyrek finale yükseldik. Bu bizi daha çok motive edecek. Uzun lafın kısası Türk Milli Takımı için şampiyona şimdi başlıyor.

MANTIĞINI DİNLEDİ
Yılmaz Vural (Fotomaç): Mustafa Denizli ve öğrencileri için hiçbir maç bu kadar zor olmamıştır. O kadar ağır baskı altında kaldılar ki, o atmosferden çeyrek finali çıkarmak yürek ister. Başardılar, tebrik ederim. Portekiz iyi takım. Ama biz de iyi takımız. Şansımız yüzde 50.

Faik Çetiner (atv): İtalya maçından sonra Mustafa Denizli topa tutuldu. Sanki teknik direktör Denizli değildi. Anlayan da anlamayan da teknik direktör kesilmişti. Ama Denizli bunlara rağmen Belçika karşısında mantığının sesini dinleyerek sahaya bir onbir sürdü. Sırada Portekiz var. Herkesin methiyeler düzdüğü Portekiz. Bu Milli Takım onlarla da başabaş oynar.

Altan Tanrıkulu (Yeni Binyıl): Bu galibiyet için başta Denizli'yi, sonra futbolcuları kutluyoruz. Onlarda galibiyet sarhoşluğuyla basına çatıp bu zaferin tadını kaçırmasınlar. Şimdi rakip Portekiz... Korkma Denizli... Biliyorsun, korkmazsan... Gerisi hep Belçika...

İYİ OYNAYAN ALKIŞLANIR
Attila Gökçe (Milliyet): Onlara turnuvanın en kötü takımı damgası vuruldu. Internette Türkiye ile ilgili alay mesajları yayınladı. Gururları yaralandı. Ama Belçika önündeki futbolla çeyrek finali sonuna kadar hakettik. Şimdi efendice Milli Takım'ı desteklemenin zamanı. Şimdi zaman Amsterdam'da buluşma zamanı.

Cüneyt Tanman (Sabah): İbrenin bize dönmesinin önemli bir nedeni var. Mustafa Denizli ilk maçta yapamadığını Belçika'ya karşı uyguladı. Tugay en çok top kaybını yapıp sahada ruh gibi dolaşınca onu dışarı aldı. İşte teknik adamın kenardan kendini hissettirmesi buna denir.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır