kapat

21.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Demirden ipekyolu hayata geçiyor
Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, İstanbul'a yapılacak tüp geçiti inşa edecek konsorsiyumun iki ay içinde belirleneceğini, tüpgeçit ile Çin'den Londra'ya köprü kurulacağını söyledi

Kazakİstan'da düzenlenen Avrupa ülkeleri Ulaştırma Bakanları toplantısına katılan Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, SABAH'a yaptığı değerlendirmede, İstanbul'da yapılacak tüp geçitle yıllardır düşünülen "Demirden İpekyolu" projesinin hayata geçeceğini söyledi.

İstanbul Boğazı'nın altından geçen tüpgeçitin karşılıklı demiryolunun yapılmasıyla Londra-Orta Asya-Çin arasında insan ve yük taşınabilmesine imkan vereceğini belirten Öksüz, "Bu proje hem karayolunun yükünü azaltarak İstanbul'un trafiğini minimuma indirecek hem de taşımacılık açısından çok yararlı olacak" diye konuştu.

Tüp geçitle ilgili olarak mühendislik ve müşavirlik projesi için ihaleye çıkıldığını ve kazanan firmanın iki ay içinde belirlenmiş olacağını belirten Ulaştırma Bakanı Öksüz, ""Yeni köprü tüpgeçite alternatif değildir. Köprü araçlara açık, içinde az sayıda insan taşır. Ama tüp geçit sisteminin metronun bir parçası olarak rol oynayacaktır" dedi.

Projenin toplam maliyetinin 1.6 milyar dolar olacağının altını çizen Öksüz, "Bunun 870 milyon doları tüp geçit için harcanacak. Gerisi ise çevre bağlantıları ve 67 kilometrelik demiryolu şehir raylı sistemiyle bütünleştirme çalışmaları ve çevre düzenlemesi için ayrılacaktır" diye konuştu.

Olay TAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır