kapat

19.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bahçeli: Kuş kurdu yiyemez
MHP lideri, partisini DSP'nin güdümüne girmekle suçlayanları "Bir kuşun bir kurdu yediği nerede görülmüştür" diye yanıtladı

TOKAT ve ilçelerinde 2 gündür incelemelerini sürdüren Başbakan Yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti tabanından gelen MHP'nin DSP'nin güdümüne girdiği suçlamalarını yanıtladı. Bahçeli, "Masaya vurmadığımız söylenip eleştiriliyor. Masaya yumruk vurmakla Türkiye'nin hangi sorununu çözebilirsiniz? MHP düşünerek hareket eden bir partidir. Düşünmeden hareket ederseniz ANAP, FP ve DYP'nin konumuna düşersiniz. MHP, kimsenin güdümünde değildir. Soruyorum sizlere, bir kuşun bir kurdu yediği nerede görülmüştür?" dedi.

"HÜKÜMETİ BOZMAYIZ"
Meclis'teki soruşturma Komisyonu'ndaki oylamalar sonucunda hükümette iplerin gerilmesi üzerine teşkilatlarına "Seçime hazırlıklı olun" mesajı da veren Bahçeli, yeni sloganı da "Erken seçim. Tek başına iktidar" olarak belirlendi. Tokat İl Teşkilatı'nı ziyaret eden bahçeli, burada yaptığı konuşmada, hükümetin uyumlu bir şekilde devam ettiğini ve devam etmesinden yana olduklarını belirtti. Yüce Divan konusunda ortaya çıkan krize de değinen Bahçeli, "MHP, ülkenin istikrarını sağlamak için hükümetin devamından yanadır. Ancak hükümette kalacağız diye ilkelerimizden vazgeçmeme noktasında kararlıyız" dedi ve ekledi: "Biz hükümeti bozmayız. Ancak bozan olursa da gerekirse muhalefette kalırız. Devletin bir tek kör kurşunu yedirmeme sözü verdik. Sözümüzün arkasındayız."

CEYİZ SANDIĞI HEDİYE EDİLDİ
Öte yandan, tek bekar parti lideri olan Devlet Bahçeli'ye Ardıç Yaylası'nda ceviz ağaçlarından yapılmış ve içinde bindallı, ceviz, gelin bohçası, yemeni, tülbent, kilim, elişleri, Türk bayrağı ve Kuran-ı Kerim bulunan çeyiz sandığı hediye edildi.

Nevin BİLGİN-Taner YEŞİLSU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır