kapat

19.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
BALIK PANE
Malzemesi:
* 4 adet yumurta
* 2 kahve fincanı un
* 50 gr. kaşar peyniri
* 250 gr. margarin
* 50 gr. tereyağ
* 150 gr. galeta unu
* 1 kg. balık

HAZIRLANIŞI:
Balıklar temizlendikten sonra filetosu çıkarılır. İyice yıkanıp temiz bir peçeteyle kurulanır. Tuz, biber sürülür. Önce una, sonra yumurtaya bastırılır. Yumurta çırpılırken içine rendelenmiş kaşar peyniri karıştırılır. En son kızartma yağı içinde kızdırılır. Bu kızgın yağa hazırladığımız balıklar bekletmeden atılır. Her iki yanı sararıncaya kadar kızartılır. Fazla yağları bir kağıt üzerinde bekletilerek süzdürülür. Servis tabağına dizilir. İkram edelirken her porsiyon balığın üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı ve ince kıyılmış maydanoz serpiştirilir.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır