kapat

19.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sosyeteyi haşladı
Asena "Uygarlıklar Beşiği Anadolu 2000" etkinliğine katılan bir sosyete grubunu yerden yere vurdu

KAPADOKYA'daki (Nevşehir) "Uygarlıklar Beşiği Anadolu 2000" projesini izleyen feminist gazeteci Duygu Asena, dün Milliyet'te yayınlanan yazısında, söz konusu etkinliğe katılan "bir sosyete grubu"nu yerden yere vurdu. Asena özetle söyle dedi:

"Hep aynı kalıp içindeydiler. Yüzleri bile aynıydı. Dudakları abartılı bir şekilde şişirilmişti; yüzleri, iğnelerden olacak, delik deşikti. Saçları ya sarı ya cart kızıldı. Alın sinirleri felç edilmiş ya da kaşları yukarı kaldırılmış olduğundan bakışları bir tuhaftı... Burunları da küçücük ve kalkıktı. Kollarındaki saatler bile birbirinin aynıydı. 'Neden böyle' diye soran bir arkadaşımıza yanıt, 'kaliteli şey alınır' oldu. Memeleri silikonluydu."

'AŞIRI' CEHALET
"Zelve Vadisi'nde kilise müziği dinledikten sonra, bir otobüs dolusu "sosyete" ceplerindeki Mezdeke kasetini çıkartıp otobüste göbek attı.

Çoğu dağ tepe aşıp kaya kiliselerini gezmedi. Rehbere Peri Bacaları'nın üzerindeki o taşların sonradan mı konduğunu soranlar da oldu. 'Merhaba, günaydın,' gibi sözcüklerden habersizdiler. 'Onlar gibi' değilseniz, sizi adam yerine koyup selam vermeleri olanaksızdı.

Yanlışlıkla bir başka otobüse binen iki kadın gazeteci arkadaşımıza 'sizin otobüsünüz bu mu' diye tepki gösterdiler. 'Aynı yere gidiyor' deyince 'bari gidin arkada oturun' dediler. Onlar da otobüsten indiler. Bu inanılmaz bir şeydi. Irkçı beyazların siyahlara davranışı gibiydi. İğrençti. "

Emre AKÖZ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır