kapat

19.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Lanetli aile
Kocasını öldürmeye karar veren Saadet Kurt, cinayete ortak ettiği kızını ve oğlunu da yaktı

ANA-KIZ, birlikte oldukları erkeklere yalnızca ölüm, acı ve gözyaşı getirdiler şimdiye kadar. Saadet Kurt eşini öldürtmüş. Kızı Elif babasını öldürtmek için sevgilisini araya sokup kiralık katiller bulmuş. Kardeşi Hüseyin'i ise annesi ile bir olup korkutmuş, onu da cinayetlerine ortak etmiş. Sonra da hep beraber hapsi boylamışlar. Ölüm, aşk, nefret, aile kavramlarıyla örülü garip bir hikaye bu...

Hikayenin kahramanları evine bakmayan işsiz bir adam, ondan kurtulmayı kafasına koymuş eşi ve kendileriyle ilgilenmediği için babasından nefret eden bir genç kız...

TABANCAYI BULMUŞTU
Bir de evin oğlu var. O da en az annesi ve kardeşi kadar babasına kızgın ama yapacak bir şeyin olmadığını düşünmüş hep.

Onun için dehşete düşmüş bir gün ablasının yastığının altındaki tabancayı bulunca. Elif açıkça söylemiş ona her şeyi. "Dayanamıyorum artık. Bıktım bu adamdan. Onun için aldım tabancayı" demiş. Zor vazgeçirmiş ablasını bu düşünceden. Tabancayı kaldırmışlar kimsenin bulamayacağı bir yere. Ve bir gece sarsılarak uyandırılmış. Sonrasını mahkemede, babasının öldürüldüğünü bildiği halde polise bildirmediği için 20 yıl hapis istemiyle yargılandığı davanın duruşmasında şöyle anlattı Hüseyin Kurt:

"Geceyarısı uyuduğum sırada Vasillie Tudosa ile diğerleri beni uyandırarak 'Babanı öldürdük' dediler. Annemle beraber bir minibüs kiraladık. Sonra da bir sandığa konulmuş olan cesedi Beylikdüzü'nde boş bir araziye bıraktılar. Olaya katılmadım. Beni de öldürmelerinden korktuğum için kimseye haber veremedim." Eyüp 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmada bu itirafla değişti birden davanın seyri. Ve Fevzi Kurt'u öldürtmekle suçlanan eşi Saadet ile kızı Elif hakkındaki ilk somut ifade kayıtlara geçti.

Bu ifadenin ardından Hüseyin Kurt tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılınca sevincinden bir külçe gibi yığıldı yere. Mahkeme, kafasını kocasını ortadan kaldırmaya takmış olan Saadet Kurt'un akli dengesinin yerinde olup olmadığının incelenebilmesi için Adli Tıp'a sevkine karar verdi. Kızı Elif ise her duruşmada biraz daha gömülüyor batağa. Babasını öldürme suçu her tanıkla biraz daha sabitleniyor.

MEKTUP YOLLAMIŞ
Nişanlısı Murat Akyıldız ise mahkemeye sunduğu, "sevgili" mektubuna rağmen tahliye talebini kabul ettiremedi mahkeme heyetine. Elif'in cezaevine gönderdiği, "Bütün suçu üzerine alırsa, kendisine ömür boyu bakacağını vaadettiği" mektubu bile onu kurtarmaya yetmedi. O da nişanlısının babasını öldürme suçuna katılmış bir cinayet zanlısı hala. Rumen Vasillie Tudosa ile Hayrettin Çelik ise kiralık katil olduklarını kabul ediyorlar ve mahkemenin sonucuna razı; bekliyorlar.

ŞEFİK DİNÇ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır