kapat

19.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Modalılar huzursuz
Tarihi iskelelerinin lokale dönüştürülme girişimlerini Modalılar tepkiyle karşıladı: Halka açık olmalı!

BAKIM YETERLİ DEĞİL
Deniz Ticaret Odası tarafından restore edilerek işletilecek olan tarihi iskelelerinin "oda lokali"ne dönüştürülmesi girişimleri, Modalılar'dan sert itirazlar aldı. Moda Caferağa Mahallesi Muhtarı Oğuz Saracoğlu, "Restorasyon yapmak yeterli değil. Eğer Modalılar olarak İskelemizi uzaktan seyredeceksek bunun hiç bir kıymeti yok. İskelede lokal açılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi. Saracoğlu, gerekirse yasal yollara başvuracaklarını belirtti.

HALK SAHİP ÇIKTI
KADIKÖY'ün en etkin sivil toplum örgütlerinden biri olan Moda Gönüllüleri de, lokal girişimlerini engellemek için harekete geçti. Örgütün başkanı Uğur Bulut, Moda iskelesinin "iskele" olarak işlevselliğini koruması, halka tamamen açık çağdaş dinlenme tesisleri ve kafeteryaları barındırması konusunda israrlı olduklarını vurguladı. Uğur Bulut sloganlarını, şöyle açıkladı: "İskele, Modalılar'ındır! Halktan kopartılmasına göz yummayacağız!"

GÖZ BOYUYORLAR
MODALILAR, tarihi iskelenin "Denizcilik Kültür ve Sanat Merkezi" tabelas taşıyacak olmasını bir "göz boyama" olarak niteliyor, şöyle diyorlar: "Anıtlar Kurulu'nun onayladığı projede alt kat iskele, üst kat sosyal tesis; yani oda üyelerinin özel lokali. Projenin bu şekilde onaylanmasını kınıyoruz. Kültür ve sanat kavramları bu olayda ne yazık ki bir kamujlaj olarak kullanılıyor. Ama güneş balçıkla sıvanmaz. Oyunu bozacağız."

ŞENOL BAŞTAKAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır