kapat

19.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yüzme=İntihar!
Sağlık Daire Başkanı Şengil, İstanbullular'ı altını çizerek uyardı: "Girilebilir dediğimiz yerlerde bile denizden çıktıktan sonra mutlaka sabunlanarak duş alın"

Litrede 1 milyon 320 bin kolibasiliyle Kumburgaz kirlilik şampiyonu. Onu Ambarlı, Gürpınar, Büyükçekmece, Dragos, Kadıköy, Rahmanlar, Pendik izliyor. Şile, Riva, Poyrazköy temiz çıktı...

MİKROP KUŞATMASI
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin ölçümleri, İstanbul sahillerindeki 73 bölgeden 53'ünün mikrop kuşatmasına girdiğini, buralarda denize girmenin "intiharla eşdeğerli" olduğunu ortaya çıkardı. Sağlık Daire Başkanı Ahmet Zeki Şengil, hastalığa yatkın olanların, çocukların ve yaşlıların denize girmemesini istedi.

"TEMİZ"DE DE RİSK
ŞENGİL, "sıfır" kolibasiliyle temiz çıkan Şile Ağlayankaya, motor iskelesi yanı, belediye plajı, Riva ve Poyrazköy plajlarında bile, denizden çıkıldıktan sonra sabunlanarak duş alınması gerektiğinin altını çizdi; buralarda da ağır metal ve petrol kirliliğinin gözle görülmeyen izlerine rastlanabileceğini kaydetti.

SINIFTA KALANLAR
LİTREDE 1 milyon 320 bin kolibasiliyle Kumburgaz, 990 binle Ambarlı, 660 binle, Gürpınar, Büyükçekmece, Dragos, Rahmanlar, Pendik, Selimpaşa, Ortaköy, Silivri, Şile Kumbaba, tüm Kadıköy ve Bakırköy sahilleri, Florya, Zeytinburnu ve Boğaz'ın önemli bir bölümü "kırmızı alarm"a girdi; sınıfta kaldı.

GÜNÜ KURTARANLAR
ŞİLE'nin Ağlayankaya, Belediye Plajı temiz çıktı. Riva, Poyrazköy , Emirgan, Zekeriyaköy, Boyacıköy, Beykoz günü kurtardı. Ancak, genel olarak petrol kirliliğinin kabul edilebilir standartların yüzde yüz üzerine çıktığı vurgulandı.

NEJDET ÇOKAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır