kapat

19.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Maraton bitti
Heyecanla beklenen 3 saatlik ÖSS maratonu dün gerçekleşti. 1.5 milyon kişinin yarıştığı sınav sonuçları Temmuz ayının son haftası açıklanacak

BİRBUÇUK milyon üniversite adayı, dün, gelecekleri için ter döktü... Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), Türkiye'de 144 il ve ilçe merkezi ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gerçekleştirildi. Yurt genelinde olaysız geçen sınav saat saat 09.30'da başladı, 12.30'da sona erdi. Adaylara "sözel"den 90, "sayısal"dan 90 olmak üzere toplam 180 soru yöneltildi. Sınav soru kitapçıkları ile yanıt kağıtları güvenlik güçleri eşliğinde Merkez'e ulaştırıldı. Yanıt kağıtları bilgisayar ortamında değerlendirme işlemine tabi tutulacak. Bilgisayar ortamında kopya çektikleri anlaşılan adayların sınavları iptal edilecek. Sınav sonuçlarının Temmuz ayının son haftasında açıklanması planlanıyor.

105 PUAN GEREKİYOR
Sınavı kazanabilmek için dört puan türünün (sözel, sayısal, eşit ağırlıklı ve yabancı dil) en az birinden 105 ve daha üzerinde puan almak gerekiyor.

YENİ ÖNLEM
ÖSYM, sınav sisteminin değişmesi nedeniyle geçen yıl yaşanan sorunların bu yıl da yaşanmaması için önlemler aldı. Buna göre adaylar, geçen yıl olduğu gibi ortaöğretim başarı puanlarını okullarından öğrenmek zorunda kalmayacaklar. ÖSYM, sınav sonuç belgesinde, ortaöğretim başarı puanlarının da dahil edildiği toplam sınav puanlarını adaylara bildirecek. Adaylar, bu puanlara göre tercih yapacaklar.

YABANCI DİL SINAVI
ÖSS'yi kazanan adaylar, tercih formlarını 2-11 Ağustos 2000 tarihleri arasında lise ve dengi okul müdürlükleri veya ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerine teslim edecekler. ÖSS'yi atlatan 26 bine yakın aday, gelecek hafta da Yabancı Dil Sınavı'nda (YDS) ter dökecek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır