kapat

19.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gelin altınları taşıyamadı
Gençler Holding'in veliahtı Selim Gençler ile dünya evine giren Başsavcı Savaş'ın kızı Alev Savaş'ın düğününde takı merasimi iki saat sürdü. Rüya gibi düğünün maliyeti ise 100 milyar

Ankara Sheraton Oteli'nde önceki gün dünya evine giren Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ın kızı Alev Savaş ile Gençler Holding'in velihatı Selim Gençler'in düğün töreninin yankıları dün de devam etti.

Törenle ilgili üzerinde en çok konuşulan konuların başında ise Devlet protokolünün 8. sırasında yer alan Yargıtay Başkanı Sami Selçuk'a protokol masasında yer ayrılmaması oldu. Protokol skandalı nedeniyle masaya dahi oturmadan salonu eşiyle birlikte terk eden Selçuk'un, kendisine yapılan bu davranışı "nezaketsizlik" olarak yorumladığı öğrenildi.

TAKI TAKMA YARIŞI
Demirel ve Başsavcı Savaş, damat Selim Gençler'e saat hediye ederken, gelin Alev Savaş (Gençler), adeta altına boğuldu. Yaklaşık 2 saat süren takı merasi sırasında davetliler birbirleriyle yarıştılar. Alev Savaş, bileklerini dolduran kilolarca altını taşımakta güçlük çekti.

Düğünde komutanları Genelkurmay Genel Sekreteri Atila Işık temsil etti. Işık, salona gelişinde Savaş'a, "Komutanlarımız Doğu gezisinden dolayı oldukça yorgun düştüler. Bu yüzden düğüne katılamayacaklar" diyerek, mazeret belirtti.

Vural Savaş ve eşi Nermin Savaş, saat 20.00'de başlayan düğünde son dakikada bir aksilik yaşanmaması için hazırlıkları büyük bir titizlikle denetlediler. Düğün töreninin en duygusal sahnesi ise gelin ve damadın salona girişleri sırasında yaşandı. Güzelliği ile dikkati çeken Alev Savaş babası Vural Savaş'ın kolunda, damat Selim Gençler ise annesi Meral Gençler'in kolunda salona girdiler. Başsavcı Savaş'ın bu sırada gözlerinin yaşardığı görüldü.

2 MİLYARLIK GELİNLİK
Güzelliği ve düzgün fiziği ile dikkatleri çeken Alev Savaş'ın gelinliği, ünlü isimlerin tercih ettiği Joker Modaevi tarafından yaklaşık bir ay süren çalışma sonucunda tamamlandı. Olgunlaşma Enstitüsü'nden emekli üç öğretmen tarafından dikilen muhteşem gelinlik, ipek kumaş ve güpur dantel kullanılarak hazırlandı.

Son derece gösterişli olan gelin duvağında yapma çiçekler kullanıldı. Alev Savaş'ın gelinliğinin maliyetinin yaklaşık 2 milyar lira olduğu öğrenildi. Selim Gençler'in damatlığı ise Savaş Aailesi tarafından Beymen'den alındı.

Sheraton Oteli bu özel düğün için kristal ayaklar üzerine oturtulmuş 7 katlı özel bir pasta hazırladı. 75 beyaz gülle süslenen pastanın kristal ayaklarının içine de, damat Selim Gençler'in ablası Hikmet Gençler'in isteği doğrultusunda nazar boncukları yerleştirildi.

800 davetli katıldı
TÖRENE katılanlar arasında yer alan bazı isimler şöyle: Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, Devlet Bakanı Fikret Ünlü, TBMM Başkanvekili ANAP'lı Nejat Arseven, DYP Grup Başkanvekili Turhan Güven, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgenaral Necdet Timur, Genelkurmay Genel Sekreteri Atila Işık, MİT Müsteşar Yardımcısı Miktad Alpay, Ankara Valisi Yahya Gür, Nusret Demiral, Gazi Erçel, İhsan Doğramacı, TESK Başkanı Derviş Günday.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır