kapat

19.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Dinozor" dini törenle uğurlandı
Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verilen Mina Urgan için kızı Zeynep Irgat'ın isteği üzerine, Teşvikiye Camii'nde cenaze namazı kılındı

GEÇTİĞİMİZ hafta tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybeden Mina Urgan törenle toprağa verildi. Urgan için ilk tören, saat 10.30'da, 18 Nisan seçimlerinde İstanbul 3. Bölge'den 1. sıradan milletvekili adayı olduğu ÖDP İstanbul İl Merkezi'nde gerçekleştirildi. Urgan'ın naaşına kırmıza karanfiller bırakıldı ve Enternasyonal Sosyalizm Marşı eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Cenaze törenini organize eden Şakir Eczacıbaşı da bir yandan da cenazeyi görüntüledi. Konuşmalardan sonra kalabalalık, Tünel'den, Fransız Konsolosluğu önüne kadar alkışlarla yürüdü. Yürüyüşte, önde siyah bez üzerine "Mina Urgan-Dinozorlar Tükenmez" yazılı pankartla birlikte, Urgan'ın büyük bez üzerindeki fotoğrafı taşındı. Urgan'ın, naaşı burada cenaze arabasına konularak Teşvikiye Camii'ne getirildi.

TEŞVİKİYE CAMİİ DOLDU
Mina Urgan, Teşvikiye Camii'ndeki öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi. Urgan için, sevenleri, sanatçı arkadaşları, dostları Teşvikiye Camii'nin avlusunu doldurdu. Cenazeye yazar Vedat Türkali, Orhan Pamuk, Ataol Behramoğlu, Ali Poyrazoğlu, Halit Akçatepe, Hale Soygazi, Genco Erkal, Zafer Algöz, Bizimkiler dizisinin tüm oyuncularının yanısıra çok sayıda seveni katıldı.

ECEVİT ÇELENK GÖNDERDİ
Cenazeye Başbakan Bülent Ecevit'le Rahşan Ecevit de çelenk gönderdi. Diğer çelenk gönderenler arasında DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, CHP Genel Başkanı Altan Öymen, Erdal İnönü ile Demet Akbağ, Yıldız Kenter, Şükran Güngör, Güzin Dino, Türkan Saylan, Hüseyin-Kezban Hatemi, Ferit Edgü, DİSK ve KESK de vardı. Kızı Zeynep Irgat, annesinin istememesine karşın yapılan dini tören için "Konuşamam, o benim annem" dedi. Cenaze namazına çok az sayıda kişinin katılması dikkat çekti.

NEBAHAT KOÇ - İBRAHİM TAŞ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır