kapat

19.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Şeyhin cenazesinde izdiham
Süleymancılar tarikatının lideri Kemal Kaçar'ın cenazesine ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ve Refah Partisi Genel Başkanı Recai Kutan da katıldı

Önceki gün kalp krizi geçiren ve tedaviye alındığı Özel Acıbadem Hastanesi'nde hayatını kaybeden, kamuoyunda Süleymancılar olarak bilinen tarikatın lideri 83 yaşındaki Kemal Kaçar'ın dünkü cenazesinde izdiham yaşandı.

Sabah Üsküdar Kısıklı'daki evinden alınarak polis eskortu ve uzun bir araç konvoyu eşliğinde Üsküdar Selimiye Camii avlusuna getirilen tarikat şeyhinin cenazesine Anavatan Partisi Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı.

CAMİ AVLUSU DOLDU
Fazilet Partisi İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, DYP İstanbul Milletvekili Celal Adan, Eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Denizolgun, Üsküdar Belediye Başkanı Yılmaz Bayat, Ümraniye Belediye Başkanı Mehmet Bingöl ve DYP eski İl Başkanı Orhan Keçeli'nin yanısıra 10 binden fazla vatandaşın da bulunduğu törende, cami bahçesinin dolması üzerine cenaze namazına katılmak isteyen vatandaşlar cami duvarlarını aşarak kendilerine avluda yer bulmaya çalıştılar.

Cenaze namazının ardından Kaçar'ın cenazesi eller üzerinde Karacaahmet Mezarlığı'na götürüldü. Camiden çıkan insanlar yolda insan zinciri oluştururken tarikat liderinin tabutuna bir kez dokunmak için birbirlerini ezdiler. Eller üzerinde Karacahmet Mezarlığı'na getirilen Kemal Kaçar'ın cenazesi burada dualar eşliğinde kendisi için özel hazırlanmış türbe şeklindeki mezarlığa defnedildi.

YENİ LİDER KİM?
Kemal Kaçar'ın ardından cemaatin başına kimin geçeceği tam olarak telafuz edilmese de, ibre, Kemal Kaçar'ın eşinin yeğeni olan Ahmet Arif Denizolgun'dan yana. Yurt dışında eğitim alan Denizolgun'un, bir dönem Kaçar ile aralarının açılmasına rağmen genç ve kültürlü olması bu olasılığı güçlendiriyor. Denizolgun, Refah Partisi Milletvekili olarak kısa bir süre Ulaştırma Bakanlığı da yaptı.

Selimiye Camii'nden tarikat lideri Kemal Kaçar'ın yanı sıra Kara Kuvvetlerinden emekli Binbaşı İbrahim Suvan'ın da cenazesi kaldırıldı. Suvan'ın cenaze namazına katılımın az olduğu görüldü.

SAKALSIZ TARİKAT
Açtıkları Kuran kursları ve yurt dışındaki İslami Kültür Merkezleri'yle bilinen Süleymancıları, diğer İslami tarikatlardan ayıran en önemli özellik "İslami" niteliğin korunmasının yanısıra; otoriter hatta faşizan bir disipline sahip olmaları. Yasalar çerçevesinde örgütlenmeye çalışan tarikatın bir diğer özelliği de modern görünüme önem vermesi; sakal bırakmamaları. Özellikle Orta Anadolu, Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde teşkilatlanan Süleymancılar'ın yoğun olarak bulundukları kentler ise Konya, Mersin, Antalya, İzmir, Adana, Aydın ve Manisa.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır